Συνάντηση με τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας θα έχει την Πέμπτη, στις 9:30 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας. Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν συγκεκριμένα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος αποφάσισε την αναβολή της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες, με αιτιολογία «την έντονη αντιπαράθεση» μεταξύ Συμβούλων της Επικρατείας και του ίδιου του Προέδρου.

Ο «εμφύλιος» που μαίνεται στο ΣτΕ κορυφώθηκε με τις ηχηρές παραιτήσεις δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Χρήστου Ράμμου και της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που με επιστολές τους, παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, προχωρώντας σε βαριές καταγγελίες.

Οι αντιπρόεδροι Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος κατήγγειλαν ως «απαράδεκτη» την επίκληση από τον πρόεδρο του ΣτΕ «του κλίματος που έχει διαμορφωθεί» ως λόγο ματαιώσεως της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Η κ. Σακελλαροπούλου που έχει διατελέσει επί χρόνια και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αποδοκίμασε την της υποστηρικτική προς τον Πρόεδρο του ΣτΕ ανακοίνωση της Ένωσης «μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη, κατά την αντίληψή μου φορά, σε γραφείο τύπου του Προέδρου του Δικαστηρίου».

Ο κ. Ράμμος τόνισε από την πλευρά του ότι η άποψη «που δέχεται ότι το Δικαστήριο αντί να διασκεφθεί και να εκδώσει απόφαση επί οποιασδήποτε υποθέσεως, ανεξαρτήτως της φύσεώς της, είναι σκόπιμο να αναβάλει επ’ αόριστον την διάσκεψή του με την επίκληση ενός κάποιου κλίματος (το οποίο βεβαίως το Δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει) συνιστά κατά την γνώμη μου αρνησιδικία».

‘Οπως επίσης ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Η συνάντηση θα γίνει στις 12.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

πηγή


Πηγή: pancreta