Πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής κοστολόγησα το ύψος του οικονομικού προγράμματος, κατά συνέπεια το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο, απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα.

«Είπα όμως ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Μπορούμε να τους πείσουμε», πρόσθεσε.

Οι εκλογές έχουν κόστος, η παραμονή της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή

Ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο γα την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς, πρόσθεσε για να συμπληρώσει στη συνέχεια: Έχω μιλήσει εκτεταμένα για αυτό έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας. Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή»  είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Λόγω των καθυστερήσεων δεν έχουν εισπραχθεί 2,8 δισ. ευρώ

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα, καθυστέρησε 8 μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση με αποτέλεσμα τον κόφτη. Υπάρχουν 2,8 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί λόγω των καθυστερήσεων, σημείωσε και εξέφρασε απορία για την καθυστέρηση.

Ερωτηθείς για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είπε ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές αλλά το 85% των πολιτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες.

Η ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παππά - Δεν θα ορίσει αριθμητικά τις τηλεοπτικές άδειες

Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει υποστηρίξει πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Τόνισε ότι εγείρονται σοβαρά θέματα για τα πόθεν έσχεν των υπερθεματιστών και πρόσθεσε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα, να λέει, πως όποιου υπερθεματιστή το πόθεν έσχες είναι προβληματικό, η άδεια θα πάει στον επόμενο».

«Αλήθεια;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν έγινε έλεγχος στα Πόθεν Έσχες;». Υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις άδειες. «Θέλουμε πολυφωνία και όχι έλεγχο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το θέμα Γεωργίου για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στη δικαιοσύνη

Το θέμα του κ. Γεωργίου είναι στη δικαιοσύνη, δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Υπενθύμισε πως το 2009 ο Κώστας Καραμανλής ζητούσε εθνική συνεννόηση, λίγο καιρό μετά ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν», ωστόσο 8 μήνες μετά μπήκαμε στο πρώτο πρόγραμμα.

Ο κ. Τσίπρας φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, αλλά διώχνει τις επενδύσεις

«Ο κ. Τσίπρας φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή αλλά στην ουσία διώχνει τις επενδύσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα διαθέτει στελεχιακό δυναμικό και έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις.

Ανανέωση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Σημαντική ανανέωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν ρωτήθηκε με ποιούς θα κυβερνήσει. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα και συμπλήρωσε πως όλοι αξιολογούνται καθημερινά, όπως και ο ίδιος.

Νόμος και τάξη: Δεν είναι ατζέντα ούτε αριστερή, ούτε δεξιά

Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ανάκαμψης, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το δόγμα νόμος και τάξη. Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί πολιτικά και επιχειρησιακά με τους μπαχαλάκηδες. «Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν και δεν είναι ατζέντα ούτε αριστερή, ούτε δεξιά» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής να δοθεί στη δημοσιότητα

Όπως ζητώ ανταγωνισμό στους τηλεοπτικούς σταθμούς, έτσι ζητώ ανταγωνισμό και στις τράπεζες τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πιστεύω», πρόσθεσε, «ότι θα πρέπει να υπάρχουν και μη συστημικές τράπεζες. Το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε δε, ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Γιάννη Στουρνάρα.

Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δηλοσίων υπαλλήλων

Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς εάν θα ψηφίσουν το κόμμα του οι δημόσιοι υπάλληλοι. «Όταν δεν υπάρχει αξιολόγηση, ο καλός υπάλληλος χάνεται ανάμεσα στους κακούς υπαλλήλους» είπε. 

Τόνισε ότι κατά τη γνώμη του υπάρχει ανάγκη για ελαστικότητα ώστε να μην υπάρχουν δημόσιες επιχειρήσεις με υπεράριθμο αριθμό εργαζομένων και άλλοι οργανισμοί οι οποίοι να μην έχουν υπαλλήλους.

Θα καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα για τη διευθέτηση του χρέους

Το πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι στον αέρα, μίλησα για περικοπές φορολογικών συντελεστών με παράλληλη περικοπή δαπανών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς για τη μείωση των πλεονασμάτων, υπενθύμισε πως πρώτος έβαλε το θέμα ο ίδιος, ακολούθησε ο Γιάννης Στουρνάρας και στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας, όμως «ο πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος και δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί με τους εταίρους», τόνισε.

Για το χρέος είπε ότι πράγματι χρειάζεται διευθέτηση αλλά να προηγηθούν άλλα πράγματα, ενώ ερωτηθείς εάν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διευθέτηση του, απάντησε θετικά.

Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις αναφορικά με τους υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών,  απάντησε: «Περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια» και χαρακτήρισε όλες αυτές τις αποκαλύψεις γελοιότητες.

Επέμεινε να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι υπερθεματιστές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι έχουμε ζήσει τη δεκαετία του '80 περιστατικά τύπου Κοσκωτά, δεν χρειάζεται να γυρίσουμε σε αυτά.

Για τους συνταξιούχους 

«Θα ήταν πολύ εύκολο να το πω, αλλά δεν μπορώ να δεσμευθώ ότι θα αποκαταστήσουμε σύντομα τις αδικίες για συνταξιούχους...»


Πηγή: tvxs.gr