Ο νόμος για τα κανάλια «έχει φτιαχτεί για να κλείσει ο ΣΚΑΪ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ.Γεωργιάδης - Ειδήσεις Pancreta

Την αποκάλυψη ότι «πρωτοκλασάτος υπουργός» τού είπε «μην ανησυχείς, ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε» έκανε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά (ΣΚΑΪ) ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο νόμος «έχει φτιαχτεί για να κλείσει η συγκεκριμένη τηλεόραση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Σχολίασε, μάλιστα, ότι μπορεί ο ΣΚΑΪ να έχει καταθέσει έναν υπερπλήρη φάκελο, «αλλά το φάκελο θα τον δει μόνο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς».

Ο κ. Παππάς αξιολογεί μόνος του τις τηλεοπτικές άδειες και τις δίνει στα φιλαράκια του, συνέχισε.

Παππάς: «Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα»

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας που έκανε λόγο για απροκάλυπτη στήριξη των διαπλεκόμενων συμφερόντων από τη Νέα Δημοκρατία.

«Η Ν.Δ. διά των στελεχών, του προέδρου και του αντιπροέδρου της, δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι θα αναστήσει τη ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης. Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα, τόσο διαπλεκόμενα», δηλώνει ο Νίκος Παππάς.

Και υπογραμμίζει ότι «αυτό δεν θα συμβεί», «ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η Ν.Δ. θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση».

«Όσοι πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του διαγωνισμού, απλώς θα τα χάσουν», προσθέτει και τονίζει ότι «οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και υπουργών δεν θα λειτουργήσουν».

«Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή δύναμη», καταλήγει ο υπουργός Επικρατείας.

Λευτέρης Κρέτσος: Απολύτως διάφανη διαδικασία

Αλλά και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη.

«Αφού μέχρι σήμερα όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αποδείχθηκαν σαθρά, οι υπέρμαχοι της επιτίθενται τώρα στη διαδικασία», αναφέρει ο κ. Κρέτσος και υπογραμμίζει ότι «η διαδικασία στηρίζεται σε ήδη δοκιμασμένη μεθοδολογία δημοπράτησης φάσματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του υπουργού Επικρατείας, τονίζει ο κ. Κρέτσος και επισημαίνει ότι «η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους».

Το άνοιγμα των προσφορών, δε, από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των συμμετεχόντων εταιρικών σχημάτων στο διαγωνισμό.

Τα βήματα της διαδικασίας αδειοδότησης είναι πλήρως τυποποιημένα και παρουσιάζονται αναλυτικά στην προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σημειώνει στη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας.

Ν.Δ.: «Νέος αυτοκράτορας των ΜΜΕ ο Παππάς»

Ακολούθησε απάντηση- ανακοίνωση από την αξιωματική αντιπολίτευση στον «υπουργό - υπερκαναλάρχη» κ. Παππά και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. που «στήνουν σύστημα διαπλοκής".

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι με τους χειρισμούς του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Παππάς παραβιάζει την συνταγματική τάξη.

«Ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ.», σχολιάζουν από τη Συγγρού.

Και προσθέτουν ότι «η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος "αυτοκράτορας" των μέσων ενημέρωσης. Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ρόλος της Ν.Δ. είναι του εκπροσώπου της διαπλοκής

«Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που ταιριάζει στη Ν.Δ.», σχολίασε αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ν.Δ. είναι αυτή που επί δεκαετίες -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- άφησαν ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής», πρόσθεσε η Κουμουνδούρου.

Και πρόσθεσε ότι η «γαλάζια» παράταξη «συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων και της επιθυμίας της να μην υπάρξει καμία νομιμότητα στο χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ».

Και «είναι η ίδια που μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ, στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση».

«Δεν της βγήκε», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «τώρα η Ν.Δ. παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει κανέναν. Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει».


Πηγή: efsyn.gr