Επανέρχεται με νέα πρόταση στο κυβερνών κόμμα ο Γ. Παπανδρέου - Ειδήσεις Pancreta

Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικοί μήνες μετά την πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου προς τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στον διάλογο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., επανήλθε με μία νέα πρόταση που θα προκαλέσει συζητήσεις.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ 3, δήλωσε θετικός σε τυχόν συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας ως προϋπόθεση να υπάρξει συμφωνία επί των προγραμματικών.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών τόνισε: «Θέλω να θέσω τα θέματα σε μία προγραμματική βάση. Αν αυτή η βάση είναι σωστή, δεν είμαι εναντίον μιας τέτοιας συνεργασίας (με τον ΣΥΡΙΖΑ). Αν είναι απλώς να μοιράσουμε θεσούλες και να εφαρμόσουμε μόνο το Μνημόνιο, δεν με ενδιαφέρει».

Ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε την πρότασή του για εθνική συνεννόηση και ζήτησε «να φύγουμε από τις μικροφιλοδοξίες και να δούμε ότι σε αυτή τη χώρα όλοι θα βουλιάξουμε».

Σε ερώτηση σχετικά με το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς και αν υπάρχουν προσωπικά προβλήματα και γι αυτό δεν τα βρίσκουν με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Εγώ δεν θα το βάλω σε προσωπική βάση. Μπορεί να υπάρχουν προσωπικά προβλήματα αλλά εγώ δεν κρατάω πικρίες με κανέναν. Αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε: Μπορούμε πάνω σε ένα πρόγραμμα; Δεν είναι θέμα το όνομα ή το ποιος είναι ο άλλος. Μπορεί να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα συμφωνήσουμε γενικότερα, πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας;»


Πηγή: efsyn.gr