Καταγγελίες και προσωπικές βολές από Καμμένο - Ειδήσεις Pancreta

Προσωπικές επιθέσεις και σαφείς αιχμές κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μάλιστα, έκανε αναφορά στη στάση της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που διεθνείς προσωπικότητες στηρίζουν την Ελλάδα.

«Είναι συγκινητικό ότι χιλιάδες υπογραφές μπαίνουν σε ένα κείμενο υπέρ της Ελλάδος που καλούν όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν την χώρα μας, να την βγάλουν από τις αλυσίδες, να την αφήσουν να τραβήξει μπροστά στην πρόοδο. Και είναι πολύ λυπηρό την ίδια στιγμή που γίνεται αυτό, το μόνο που ακούσαμε από τους αρχηγούς της Αντιπολίτευσης ήταν μεταξύ κατσίκας και γελοιογραφιών του Αρκά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε ότι συντάσσεται με τους νεοφιλελεύθερους και δικαιώνει το ΔΝΤ για τα μέτρα που προτείνει. Κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει ποια είναι η στάση της Ν.Δ., και αν συντάσσεται, όπως είπε, με τη δήλωση του πρώην προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη (ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και τη συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Επίσης, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιλέγει να καλύπτει την εγκληματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και δεν στηρίζει την εθνική προσπάθεια.

Να θυμίσω για ποιο λόγο φτάσαμε να ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα, ποιοι είναι υπεύθυνοι που στήριξαν το PSI, χρέωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία 11 δισ. 597 εκ ευρώ; Γιατί αυτή είναι η εικόνα της χώρας που εσείς διαλύσατε και υποχρεώνεται αυτή την κυβέρνηση να παίρνει τέτοια μέτρα. Δεν διαλύσατε μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία με την πολιτική που ακολουθήσατε αλλά οδηγήσατε και στην μείωση των εισπράξεων. Τα σπασμένα τα δικά σας καλείται ο ελληνικός να πληρώσει και με το ένα τρίτο των μέτρων που εσείς υπογράψατε.

Αντιπαράθεση με Στ. Θεοδωράκη

Ο κ. Καμμένος μίλησε επίσης για κονδύλια διαφημιστικά πολλών εκατομμυρίων που μοιράστηκαν επιλεκτικά μέχρι το 2015, με στόχο να ενισχυθούν ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης. Η αναφορά του ότι συμπεριλαμβάνεται και η ιστοσελίδα «Protagon», επέφερε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια λάσπης και αντέτεινε ότι η εταιρία έπαψε να είναι στο όνομα του από το 2014. Στις αναφορές του κ. Καμμένου αντέδρασαν και οι βουλευτές του Ποταμιού που άφησαν αιχμές για απευθείας αναθέσεις του υπουργείου 'Αμυνας.

«Ούτε μία περίπτωση απευθείας ανάθεσης δεν έγινε. Ούτε μία. Παντού έγιναν ανοιχτοί και δίκαιοι διαγωνισμοί από αυτή την κυβέρνηση. Ο ένας ασχολείται με τα κατσίκια, ο άλλος με τις γελοιογραφίες και ο τρίτος με τις αναθέσεις αυτή είναι η εικόνα της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.


Πηγή: efsyn.gr