Φιάσκο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με παρασκηνιακή συνάντηση Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα - Ειδήσεις Pancreta

Παταγώδης ήταν η αποτυχία του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να γίνουν οι ψηφοφορίες για τα όργανα της νεολαίας, αλλά και για τους εκπροσώπους της γαλάζιας νεολαίας στο συνέδριο της ΝΔ.

Λίγο πριν το συνέδριο διαλυθεί, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκαν, προφανώς, για να προσπαθήσουν βρουν ένα μίνιμουμ συμφωνίας που θα τους έβγαζε από το αδιέξοδο.

Ο ρόλος Παπαμιμίκου

Πληροφορίες θέλουν τον άνθρωπο του του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο να είναι ανακατεμένος στο κομφούζιο που προκλήθηκε. Στον γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ  χρεώνεται η επιμονή για μεγαλύτερο αριθμό μελών στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ.

Η σύγκρουση για τον αριθμό των μελών της Κ.Ε. είχε ως αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις να κρατήσουν έως πολύ αργά το απόγευμα, την ώρα που η αίθουσα του συνεδρίου θύμιζε έρημο τοπίο, με ελάχιστους παρευρισκόμενους να βρίσκονται εντός, την ώρα που έπαιρναν το λόγο σύνεδροι.

Το συνέδριο καλείτο να εγκρίνει σημαντικές καταστατικές αλλαγές, όπως το μητρώο μελών, η ετήσια απολογιστική συνδιάσκεψη, η εισφορά των μελών κ.α. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν εξαιτίας της κόντρας των ομάδων της ΟΝΝΕΔ για τον αριθμό των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Έτσι, το συνέδριο διαλύθηκε, χωρίς να έχει εκλεγεί Κ.Ε., χωρίς να έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Π.Ε. και χωρίς να έχουν εκλεγεί σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα συμβάντα και ήταν πολύ εκνευριμένος, όπως έγινε γνωστό από τη Συγγρού.

Το συνέδριο…έγινε σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

Περίπου στη 01:30, η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ αργά το βράδυ λόγω τεχνικών προβλημάτων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή", ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της γαλάζιας νεολαίας.


Πηγή: koutipandoras.gr