Το θέμα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Γιάννη Μουζάλα περί «Μακεδονίας» αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης που θα έχει η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το πρωί.

Η αντίδραση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. μετά τις δηλώσεις Μουζάλα ήταν άμεση. Το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την άμεση παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα δηλώνοντας ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ωστόσο ανέφερε ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκεται στο Στρασβούργο και επομένως, αναμένει ότι ο πρωθυπουργός θα περιμένει την επιστροφή τού κ. Μουζάλα για να πάρει αποφάσεις.

Με νέα δημόσια τοποθέτησή του (ανάρτηση στο twitter), το βράδυ της Τετάρτης, ο Π. Καμμένος επιβεβαίωσε τις προθέσεις του:

Η επιμονή του κ. Καμμένου για παραίτηση Μουζάλα έχουν προκαλέσει όργιο φημών σχετικά με τις προθέσεις του, με βασικό σενάριο την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. από το κυβερνητικό σχήμα (αν και ο κ. Καμμένος δήλωσε ξεκάθαρα το μεσημέρι ότι «η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης... αλλά όχι ο κ. Μουζάλας»).

Ο κυβερνητικός εταίρος φέρεται να απευθύνεται στο συντηρητικό και «πατριωτικό» του ακροατήριο, προκειμένου να συσπειρώσει τις εκλογικές δυνάμεις του, τη στιγμή που πρόσφατες δημοσκοπήσεις βγάζουν τους ΑΝ.ΕΛΛ. εκτός κοινοβουλίου.

Στην επιχειρηματολογία του προσθέτει τις αποχωρήσεις δικών του υπουργών, όπως είναι οι Παναγιώτης Σγουρίδης, Δημήτρης Καμμένος και Παύλος Χαϊκάλης. 

Από την πλευρά του, το Μαξίμου φαίνεται άκαμπτο στις έντονες πιέσεις Καμμένου, αρνούμενο να συναινέσει σε συμφωνία παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα... με συνέπεια τα σενάρια της επόμενης μέρας να φουντώσουν.  

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη έφερναν τον κ. Καμμένο τη μια να συγκαλεί σύσκεψη των αρχηγών των επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, την άλλη να ταξιδεύει στη Φλόριντα για τα θυρανοίξια μιας ορθόδοξης εκκλησίας. 

Την ίδια ώρα, πηγές από την κυβέρνηση έκαναν λόγο για νέα επαφή Καμμένου-Τσίπρα (τηλεφωνική αυτή τη φορά), στην οποία φέρεται να συμφώνησαν ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο και για συνάντηση με θετικό πρόσημο, μεταξύ Πάνου Καμμένου, Τέρενς Κουίκ και Νίκου Παππά

Το σενάριο αποχώρησης των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση, δημιούργησε κύκλο συζητήσεων στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του κόμματος φέρεται να εξετάζει σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Ωστόσο, ο γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Ξεκαλάκης, με ανάρτησή του στο facebook, κάλεσε τη Φώφη Γεννηματά να μη βάλει το ΠΑΣΟΚ σε μία τέτοια διαδικασία: 

Όσοι ονειρεύονται κυβερνητικούς θώκους και αξιώματα να πέσουν γρήγορα για ύπνο γιατί όταν ξυπνήσουν η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη μας που έχουν βάλει πλάτη στα δύσκολα θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα εξαμβλωματικής κυβερνητικής συνεργασίας


Πηγή: efsyn.gr