Στην Ειδομένη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ειδήσεις Pancreta

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει σήμερα εκτάκτως στην Ειδομένη «υπό το φως των τελευταίων σοβαρών εξελίξεων», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος δήλωσε κατά την προσυνεδριακή εκδήλωση της Ν.Δ. στη Λαμία, οι δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό είναι το πρώτο και πιεστικότερο πρόβλημα της χώρας και για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να συναινέσει στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες καθώς υποτίμησε το πρόβλημα και δεν είχε κανένα σχέδιο

Όσον αφορά το σκέλος της συμφωνίας με την Τουρκία, η Ν.Δ. σχεδιάζει να φέρει το θέμα στη Βουλή προκειμένου να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο Ε.Ε.-Τουρκίας, αλλά και οι διμερείς συμφωνίες της Αθήνας με την Αγκυρα.

Επίθεση Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση

Για γριφώδη δήλωση του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα δεχθεί τους μετανάστες που πέρασαν στα Σκόπια πίσω ή όχι, έκανε λόγο το πρωί (ΣΚΑΪ) ο εκπρόσωπος Τύπου της «γαλάζιας» παράταξης.

«Είναι πολύ ανησυχητικά τα πράγματα. Κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση (...) είναι no man's land χωρίς έλεγχο για τίποτε είναι Ειδομένη... Η Ελλάδα από χώρα διέλευσης εξελίσσεται σε χώρα παραμονής και πολύ φοβούμαι σε χώρα διακίνησης μεταναστών» προειδοποίησε.


Πηγή: efsyn.gr