Πρόβλημα στο πόθεν έσχες του έχει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Αυγής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τον έλεγχο που έκαναν οι ορκωτοί ελεγκτές στο πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ προέκυψε ότι έχει προχωρήσει σε αγορά μετοχών, κάτι που ρητά απαγορεύεται από τον νόμο.

Η Επιτροπή, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξετάσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην Επιτροπή Νικήτας Κακλαμάνης, φέρεται να υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για την επιχειρηματική του κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτο το HOT DOC στο τεύχος 95 είχε αποκαλύψει το "προβληματικό" Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αρχηγός της ΝΔ είναι έκθετος τόσο ηθικά όσο και νομικά για το "Πόθεν Έσχες" του. 

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό, η κα Γκραμπόφσκι δεν συμπεριελήφθη στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες των τελευταίων ετών του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια περίοδο, το «επιχειρηματικό άστρο» της κυρίας Μητσοτάκη ανθεί, έχοντας για συνέταιρο τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά και διωκόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ, Σταύρο Παπασταύρου.

Ακόμη ένα θέμα που ανέδειξε το HOT DOC, ήταν τα διπλά ΑΦΜ Κυριάκου και Μαρέβας. Συγκεκριμένα, οι δυο τους, εμφανίζονται να χρησιμοποιούν τον ίδιο ΑΦΜ, κάτι το οποίο προφανώς και είναι παράνομο.


Πηγή: koutipandoras.gr