Διευκρινήσεις για τη δήλωση που έκανε για τους δικηγόρους στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι "καλώς βγαίνουν στο δρόμο. Θα χάσουν και κανέναν κιλό", έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Βήμα Fm.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε: "Ήρθε μια μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα και ο δημοσιογράφος ήθελε να ζήσει μαζί μου μια μέρα ολόκληρη για να δει πώς λειτουργεί ένας υπουργός, αν θέλετε και μέσα από τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.

Όταν είσαι με ένα άνθρωπο όλη την ημέρα κάνεις και συζητήσεις προσωπικές, κάνεις και χιούμορ. Δηλαδή, οι δικηγόροι πρώτη φορά με γνωρίζουν; Ο κ. Βερβεσός, ο φίλος μου, πρώτη φορά ξέρει τι στάση έχω κρατήσει στα θέματα των δικηγόρων;

Και τώρα η στάση μου είναι πάρα πολύ σαφής σε ό,τι αφορά στους μαχόμενους δικηγόρους όπως πολύ σαφής η στάση μου και στους μεγαλοδικηγόρους. που πλήρωνε ο άνεργος δικηγόρος το ίδιο ένσημο με τον μεγαλοδικηγόρο για να έχουν ασφάλιση. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτοί που έχουν ενοχληθεί είναι ακριβώς αυτοί.

Να σας πω και κάτι άλλο; Στις 6 Δεκεμβρίου του 1980 μας είχε καλέσει τους τυφλούς ο τότε Πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης. Του είπαμε ότι κάνουμε πορείες και μας είπε ο Ράλλης "καλό είναι που κάνετε πορείες να χάνετε και κανένα κιλό".

Κάναμε λοιπόν χιούμορ και το ερμήνευσαν έτσι. Ξέχασαν ποιος παρείχε την στήριξη προς τους δικηγόρους στη Βουλή όσες φορές την ζήτησαν".


Διαδηλώνουν για να... χάσουν κιλά

Επίθεση στο “κίνημα της γραβάτας” (κυρίως δηλαδή των δικηγόρων που διαδήλωσαν για το ασφαλιστικό) μέσω συνέντευξης σε γερμανική εφημερίδα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. “Τους κάνει καλό που διαδηλώνουν, έτσι θα χάσουν και μερικά κιλά” αναφέρει με δόση ειρωνείας.

Η συνέντευξη που αφορά τόσο τον ίδιο τον κ. Κουρουμπλή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και την πολιτική του καριέρα και τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τιτλοφορείται: “Να έχετε ελπίδα”, μία φράση που λέει στον δημοσιογράφο.
Η συνάντηση έγινε στον Διόνυσο, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Σχετικά με το “κίνημα της γραβάτας” ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει πως η κρίση είναι τραυματική και συγκρίνει τους δικηγόρους με τους αγρότες, η ζωή των οποίων είναι πολύ πιο δύσκολη – όπως αναφέρει – γιατί δεν ξέρουν πώς θα είναι η επόμενη σοδειά τους.


Διαβάστε το γερμανικό δημοσίευμα


Πηγή: nooz.gr