Με βροχή από εξώδικα απαντά ο Σπίρτζης - Ειδήσεις Pancreta

Η λάσπη πρέπει να απαντάται, υπογραμμίζει ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας για στημένο σκηνικό, καθώς και για συγκεκριμένο δημοσιογραφικό οργανισμό, κατονομάζοντας παράλληλα, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογραφική στήλη. 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash, ο υπουργός είπε ότι ετοιμάζεται να στείλει επτά εξώδικα, επειδή «είναι άλλο η κριτική, η σκληρή κριτική, η πολιτική κριτική  και είναι άλλο η λάσπη στον ανεμιστήρα. Το ξαναλέω, όταν τη λάσπη την πετάνε συγκεκριμένα Μέσα και δημοσιογράφοι και ο ανεμιστήρας είναι πολιτικά πρόσωπα, αυτό ξέρετε πρέπει ν’ απαντάται». 

Καταγράφοντας τον τρόπο που λειτουργεί το «σύστημα λάσπης», ο υπουργός ανάφερε πως αρχικά «υπάρχει ένα δημοσίευμα χωρίς ονόματα σ’ ένα Μέσο, υπάρχει μια επίκαιρη ερώτηση Βουλευτών της αντιπολίτευσης, συνήθως της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλων χώρων και στη συνέχεια υπάρχει ένα τρίτο δημοσίευμα που επικαλείται την επίκαιρη ερώτηση, προκειμένου να κάνει τη φοβερή αποκάλυψη».

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για «απολύτως στημένο» σκηνικό, υποστηρίζοντας πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση τα δυο Μέσα ανήκουν στον ίδιο δημοσιογραφικό Οργανισμό και ο ένας δημοσιογράφος μάλιστα πήρε τηλέφωνο συγκεκριμένο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να κάνει την επίκαιρη ερώτηση». Μάλιστα, ο υπουργός έδωσε και ονόματα: «Το όνομα του βουλευτή είναι ο κ. Αυγενάκης, το όνομα του δημοσιογράφου είναι αυτός που γράφει τη στήλη του ''Βηματοδότη''». 

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Παπάς έστειλε χθες (Δευτέρα) ένα εξώδικο στην εφημερίδα «Τα Νέα» και το «Βήμα». 


Πηγή: efsyn.gr