Καμμένος: Η τουρκική ακτοφυλακή βοηθούσε τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα - Ειδήσεις Pancreta

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Star, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στους τρεις αξιωματικούς του Π.Ν που έχασαν τη ζωή τους κατά την τραγωδία με το Agusta Bell στην Κίναρο, υποστήριξε ότι «έφυγαν εν ώρα καθήκοντος».

«Θρήνησε όλη η Ελλάδα και οι ένοπλες δυνάμεις» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε «οι Έλληνες στρατιώτες εκπαιδεύονται, όπως μάχονται. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν ένα λειτούργημα». Μιλώντας για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο κ.Καμμένος επανέλαβε ότι «με αυτή την συμφωνία τελειώνει το μεταναστευτικό» και κάλεσε τους Έλληνες να μην ανησυχούν.

Κατήγγειλε ότι η τουρκική ακτοφυλακή βοηθούσε μέχρι τώρα τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα. Όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, το ΝΑΤΟ πλέον θα διασφαλίσει ότι δεν θα επιτρέπουν οι τουρκικές δυνάμεις στους διακινητές να φθάνουν μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα έθεσε όρους για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ εξήγησε ότι η δράση του θα περιορίζεται μεταξύ των χωρικών υδάτων Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δεν θα γίνονται τουρκικές παραβιάσεις με «Νατοϊκή ομπρέλα», αν και εκτίμησε ότι οι παραβιάσεις από την πλευρά της Άγκυρας θα συνεχιστούν, προσθέτοντας ότι η Αθήνα θα αναχαιτίζει κάθε αεροσκάφος που εισέρχεται στο FIR της. Ερωτηθείς για τη Frontex, τόνισε ότι «θέλουμε να επιχειρεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα».


Πηγή: koutipandoras.gr