«Το βίντεο από τη διάλυση της ειρηνικής αντιφασιστικής γιορτής έξω από το Εφετείο, το οποίο κυκλοφόρησε από την ΕΛΑΣ, διαλύει όντως ένα ψευδές αφήγημα: Εκείνο του κ. Χρυσοχοΐδη που ισχυρίστηκε ότι η Αστυνομία κατέφυγε σε χημικά για να προστατεύσει το Εφετείο και τους αστυνομικούς από τις μολότωφ που δήθεν δέχθηκαν. Οι επίδοξοι μοντέρ του κ. Χρυσοχοΐδη, που ανέλαβαν επί μία εβδομάδα να δημιουργήσουν οπτικό υλικό που στηρίζει το ψεύδος του προϊστάμενου Υπουργού τους, το μόνο που κατάφεραν ήταν να τον διαψεύσουν» σχολιάζει το ΜέΡΑ25, αναφερόμενο στο οπτικό υλικό που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ καταφέροντας να διαψεύσει ξανά και την ΕΛ.ΑΣ και τον αρμόδιο Υπουργό.
 

Ούτε 150 μολότοφ ούτε 600 άτομα απεικονίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια στο Εφετείο, πράγμα που φαίνεται ότι δημιουργεί περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τη στάση των αρχών και τις επιχειρησιακές τους κινήσεις. Μάλιστα, στο βίντεο από drone της ΕΛ.ΑΣ ενισχύεται ακόμη περισσότερο το επιχείρημα ότι πρόκειται για μια απρόκλητη επίθεση από τις αρχές προς τους διαδηλωτές, καθώς ως σημείο αναφοράς (αρχή των επεισοδίων) για την αστυνομία, φαίνεται πως είναι η «ρίψη αντικειμένων» κατά της αστυνομίας και ότι «κοντάρι χτυπάει την αριστερή κλούβα».Το βιντεοληπτικό υλικό που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία εκθέτει ακόμη περισσότερο τις ελληνικές αρχές καθώς τα πλάνα από το Drone των αρχών δεν απεικονίζουν καμία ρίψη μολότοφ από πλευράς των διαδηλωτών πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια, με αποτέλεσμα να επαληθεύεται για μία ακόμη φορά το σενάριο περί απρόκλητης επίθεσης από τις αρχές.

Μάλιστα, στο ίδιο βίντεο η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει χρονολογικά πρώτη την «κίνηση αστυνομικών προς τις κλούβες» μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ στη συνέχεια ως πρώτο γεγονός καταθέτει ρίψη αντικειμένων κατά της αστυνομίας και ότι «κοντάρι χτυπάει την αριστερή κλούβα».

«Επί της ουσίας, το μόνο που επιβεβαιώνει το βίντεό τους είναι εκείνο που τα μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25, που βρίσκονταν επί της Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, έλεγαν από την αρχή: ΠΡΩΤΑ χρησιμοποίησε χημικά η ΕΛΑΣ και ΑΡΓΟΤΕΡΑ ρίχτηκαν κάποιες μολότωφ» τονίζει το ΜέΡΑ25 και συνεχίζει λέγοντας:

«Ακόμα και με την έντεχνη χρήση της επιλεκτικής εστίασης σε σημεία κλειδιά (ώστε να αποκρυφτεί το γεγονός ότι λίγα μέτρα παραδίπλα τα ΜΑΤ λούζανε με χημικά ένα ειρηνικό πλήθος), το βίντεο κονιορτοποιεί το αφήγημα του κυρίου Χρυσοχοϊδη για «600 άτομα που ρίξανε 150 μολότοφ». Πρόκειται για βίντεο που αφήνει έκθετο τον πολιτικό επικεφαλής της ΕΛΑΣ ο οποίος έσπευσε αστόχαστα να προκαταλάβει τις απαραίτητες έρευνες για τα πραγματικά περιστατικά.

Ο κύριος Χρυσοχοϊδης πρέπει να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΑ από το ευαίσθητο για την Δημοκρατία Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος, μη απομακρύνοντάς τον, επωμίζεται ο ίδιος την ευθύνη για την παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών και την γενική καταστολή που έχει επιλέξει ως συνειδητή πολιτική ο κ. Χρυσοχοΐδης.»


Πηγή: thepressproject.gr