ΣΥΡΙΖΑ: Μη διανοηθεί η κυβέρνηση να επαναλάβει τα αντιδημοκρατικά αίσχη της λίστας Πέτσα - Ειδήσεις Pancreta

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφημιστική καμπάνια πρόληψης του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας:

- Δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις εκπαιδευτικών, τεστ και λιγότερους μαθητές ανά τάξη.

- Δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις υγειονομικών και αύξηση των ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εν μέσω δραματικής αύξησης κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα το ΕΣΥ να βρίσκεται αντιμέτωπο με κατάρρευση.

- Δεν έδωσε λεφτά για αύξηση των δρομολογίων στις δημόσιες συγκοινωνίες με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ, που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι:

«Αλλά ετοιμάζεται να δώσει πάλι λεφτά αδιαφανώς σε ΜΜΕ για να τα εκβιάσει με την κρατική χρηματοδότηση με πρόσχημα την πανδημία και την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να πιέζει για να παρουσιάζουν την εικόνα που την βολεύει.

Όσο η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει την κοινωνία και την οικονομία, τόσο θα καταφεύγει σε πρακτικές που προσβάλλουν κάθε έννοιας δημοκρατίας, λογοδοσίας και διαφάνειας.

Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη: Μη διανοηθεί να επαναλάβει τα αντιδημοκρατικά αίσχη της λίστας Πέτσα, με απευθείας αναθέσεις κατά παράβαση του νόμου, εν κρυπτώ χρηματοδότηση Μέσων, οικονομικό στραγγαλισμό του Τύπου, παντελή απουσία κριτηρίων για εργαζόμενους και αποκλεισμό όσων ασκούν κριτική.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Οποιαδήποτε καμπάνια ενημέρωσης οφείλει να γίνει με βάση την κείμενη νομοθεσία, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ότι λειτουργεί σε Δημοκρατία και δεν είναι ελέω Θεού μονάρχης.»

Τι είπε η Αχτσιόγλου

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Έφη Αχτσιόγλου:

«Στο επείγον νομοσχέδιο που επικαλείται ότι αντιμετωπίζει τις συνέπειες του «Ιανού», η κυβέρνηση της ΝΔ βασικά προβλέπει φοροαπαλλαγές-δώρα σε μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω εκπτώσεων στη διαφημιστική δαπάνη και ένα νέο γύρο αδιαφανών επιχορηγήσεων προς τα ΜΜΕ – sequel της διαβόητης λίστας Πέτσα.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται βέβαια και κάποιες χρηματικές ενισχύσεις στις πληγείσες κατοικίες και επιχειρήσεις που δείχνουν όμως ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της ούτε τις πραγματικές ζημιές ούτε κυρίως το ήδη βεβαρυμμένο περιβάλλον της βαθιάς ύφεσης στο οποίο ήρθε να προστεθεί η φυσική καταστροφή.

Η επιδότηση, δε, της ανεργίας και το πενιχρό επίδομα των 534 ευρώ επεκτείνονται ως «λύση» για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων οποιασδήποτε αιτίας.

Μια ακόμη πράξη στο εδώ και ένα χρόνο εξελισσόμενο έργο για την αλαζονεία της εξουσίας και τη δραματική απόσταση που τη χωρίζει από τις ανάγκες της κοινωνίας.»


Πηγή: cnn.gr