Κ. Μητσοτάκης: «Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής» - Ειδήσεις Pancreta
Υπερχείλισε το ποτάμι στο Μουζάκι Καρδίτσας
EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
 

Άμεση λήψη μέτρων για την οικονομική στήριξη των πληγέντων εξετάζει η κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω συνεργατών του δήλωσε ότι «πρώτο μέλημα των προσπαθειών είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής». Ήδη από την κακοκαιρία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι και οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες σε νησιά του Ιονίου, σε περιοχές της Πελοποννήσου, και ενώ ο Ιανός κινείται νοτιότερα.

Συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που χάθηκαν εξέφρασε μέσω Twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρακολουθώντας την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε, με εντολή του μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, δήλωσε ότι θα γίνει άμεσα η αποζημίωση των πληγέντων, ενώ τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν για τους πληγέντες της φυσικής καταστροφής στην Εύβοια. Υποσχέθηκε δε ότι θα υπάρξει ταχεία λήψη αποφάσεων για το θέμα αυτό.


Πηγή: efsyn.gr