φωτο αρχείου

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχείριστηκαν την πανδημία από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «φιλότιμου» και «εθνικού εμβολίου» κατά του κορονοϊού. 

Σε συνέντευξή του στην ενημερωτική ιστοσελίδα «iEidiseis.gr», η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «είναι σοκαριστικό το πώς κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε τρεις μήνες να μετατρέψει την υγειονομική επιτυχία των πολιτών σε φιάσκο», σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει την ανησυχία του για τη νέα έξαρση της πανδημίας, ενώ κάνει λόγο για «αλλεπάλληλες παλινωδίες και αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown».

Σύμφωνα με την προαναγγελία της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «τον παραγκωνισμό των ειδικών από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων».

Επίσης, όσον αφορά την οικονομία, κάνει λόγο για «κραυγαλέα αδυναμία» της κυβέρνησης «να βάλει φρένο στην οικονομική καταστροφή», ενώ εκφράζει την πεποίθησή του πως οι χαμένοι της κρίσης θα είναι πάλι οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «βαθιά οπισθοδρομικές» τις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη, υποστηρίζοντας πως δεν είναι κάτι άλλο από «προτάσεις που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr