Με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και φορώντας μάσκες, τελέστηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.
 

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν σήμερα, Τετάρτη (05/08) από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε την Τρίτη (04/08).

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ορκίστηκε νέος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, η Ζωή Ράπτη, βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, ορκίστηκε υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και ο βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Επίσης, από υφυπουργοί που ήταν, αναβαθμίστηκαν και ορσκίστηκαν αναπληρωτές υπουργοί, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική) και ο Νίκος Παπαθανάσης, (αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ορκωμοσία τελέστηκε με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες.


Πηγή: news247.gr