Κ. Μητσοτάκης: Εφάπαξ και πλήρως τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020 - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως σε όλους τους συνταξιούχους, πριν το τέλος του 2020 τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει. Σημείωσε ότι πρόκειται για ποσό 1,4 δισ. ευρώ, που αφορά στις κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο, το δικαίωμα αυτό επεκτείνεται και στους συνταξιούχους του Δημοσίου, δηλαδή οι ωφελούμενοι είναι συνολικά περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συγκεκριμένη δαπάνη «αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και δεν υπάρχει περιθώριο για ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων αυτού του είδους. Κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τις επόμενες γενιές, το σύνολο της κοινωνίας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στη διάρκεια της πανδημίας οι συνταξιούχοι προστατεύθηκαν και «δεν χτυπήθηκαν όσο άλλοι», ωστόσο πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση όφειλε «να κρατά τις δημοσιονομικές ισορροπίες και εφεδρείες για κάθε δύσκολη στιγμή».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr