Τον Αύγουστο ο επόμενος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής - Ειδήσεις Pancreta
Τον Αύγουστο και επικεντρωμένος στον τουριστικό κλάδο θα προχωρήσει ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής.
 

Ο υπουργός οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας πριν λίγη ώρα στον ραδιόφωνο Proto Thema 104,6 παραδέχθηκε ότι και ο δεύτερος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε το ΥΠΟΙΚ αφού στην εφαρμογή μπήκαν λιγότερες επιχειρήσεις από ότι ήταν αναμενόμενο.

«Οι δικαιούχοι για το δεύτερο κύκλο θα είναι 100.000 έναντι των δυνητικών δικαιούχων περίπου 300.000 επιχειρήσεων» είπε ο υπουργός οικονομικών για να προσθέσει ότι για το λόγο αυτό το υπουργείο θα προχωρήσει και σε τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής η οποία θα επικεντρωθεί αυτήν την φορά στις τουριστικές επιχειρήσεις. Για αυτό είπε ότι η προσπάθεια θα ξεκινήσει τον Αύγουστο ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία τους Ιουλίου για την τουριστική κίνηση που ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα .

Σε ότι αφορά το άμεσο μέλλον ο υπουργός οικονομικών σταθμίζει στοιχεία και ετοιμάζεται να πάρει και νέο πακέτο μέτρων στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η προκαταβολή φόρου η οποία όπως είπε θα οριστικοποιηθεί μέσα στο μήνα και θα είναι γενναία . Μάλιστα επανέλαβε ότι μπορεί να είναι και μηδενική σε κάποιες περιπτώσεις .

Τέλος τόνισε ότι προς το παρόν η Ελλάδα δεν αλλάζει την πρόβλεψή της για την ύφεση η οποία παραμένει στην κλίμακα από 5% έως και 8% του ΑΕΠ και τόνισε ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου πριν αλλάξουν και οι προβλέψεις για το σύνολο του χρόνου. Τούτο διότι όπως είπε και για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου ενώ η επίσημη πρόβλεψη ήταν για ύφεση 2,5% του ΑΕΠ τελικά θα είχαμε μείωση 0,9% του ΑΕΠ.

Τάσος Δασόπουλος


Πηγή: news247.gr