«Πέρασε» το ν/σ για μικροδάνεια σε αποκλεισμένους από το τραπεζικό σύστημα - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα (Τρίτη) το βράδυ, το νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις.

Υπέρ, εκτός από τη Ν.Δ., τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ καταψήφισαν ΜέΡΑ25, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. καταψήφισε το άρθρο 140 του νομοσχεδίου που δίνει λύση στη διπλή φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων, θεωρώντας ότι δεν αίρονται οι επιβαρύνσεις του 20%.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος επέμεινε ότι η λύση είναι επαρκής, αφού δεν θα επιβληθούν πρόστιμα, ενώ μειώνονται σημαντικά οι επιβαλλόμενες προσαυξήσεις. Ο κ. Βεσυρόπουλος δεν αποδέχτηκε επίσης την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων νησιών κάτω των χιλίων κατοίκων. Χαρακτήρισε την πρόταση προϊόν «λαϊκισμού και προχειρότητας».

Δεν έγινε επίσης δεκτή η τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.

Πυρήνας του νομοσχεδίου, που είχε συνταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και στο οποίο έγιναν σημαντικές βελτιώσεις, είναι η δυνατότητα ίδρυσης εταιρειών-μη τραπεζικών ιδρυμάτων που μπορούν να χορηγούν μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ σε επιχειρήσεις αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr