Νίκος Ηγουμενίδης: Να στηριχθούν με όλες μας τις δυνάμεις οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό της χώρας - Ειδήσεις Pancreta

Σχετικά με τις σημερινές εκδηλώσεις στήριξης στο Ηράκλειο των εργαζομένων στο χώρο του επισιτισμού-τουρισμού, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Σε μια προοπτική που ο τουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα ενός προοδευτικού σχεδίου και μετώπου για την ανασυγκρότηση της χώρας, απαιτείται σήμερα να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα  - εντός και εκτός Βουλής  - για να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα. Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και να μην επιτραπεί καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας. Να δοθούν άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Δωρεάν τεστ για Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Και όπως πρώτα σήμερα βάζει στο μήνυμα της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό – κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς εισόδημα. Ένα τέτοιο αγώνα στηρίζουμε πριν απ’ όλα για την αξιοπρέπεια των ίδιων των εργαζομένων και του τόπου».

Nίκος Ε. Ηγουμενίδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Κρήτης


Πηγή: pancreta.gr