Β. Κεγκέρογλου: «Άμεσα μέτρα στήριξης για την επανεκκίνηση της  οικονομίας» - Ειδήσεις Pancreta

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται αλλά και επανεκκίνησης της οικονομίας, με ενεργοποίηση των θέσεων εργασίας και ιδιαίτερα στον Τουρισμό.

 Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, έγκαιρα κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του Κορωνοϊού και συγκεκριμένα:

-Το πρόγραμμα για την στήριξη της εργασίας με καταβολή  σε 1 εκ. εργαζόμενους του 40% του συνολικού μισθολογικού κόστους για 6 μήνες

-Ένα ευρύ Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους 2020 με τρία (3) εκατ. Ωφελούμενους που απαιτούν 15 εκ. διανυκτερεύσεις και δημιουργούν επτά  (7) εκ. ημερομίσθια, που μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για τον Τουρισμό, εμπροσθοβαρές και με χρονοκατανομή, δεδομένου ότι φέτος υπάρχει κατακόρυφή μείωση των κρατήσεων.

Στην συνέχεια, ζήτησε από τον Υπουργό επιπλέον μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας όπως:

-φορολογικά κίνητρα ουσίας,

-την μείωση του ΦΠΑ εστίασης στο 6%,

-0 % προκαταβολή για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν δραστηριότητα φέτος και οι ΚΑΔ τους είναι στις πληττόμενες και 50% για τις υπόλοιπές αλλά και

-στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εποχικά την τουριστική περίοδο και  οι ΚΑΔ τους δεν συμπεριελήφθησαν καθόλου στις πληττόμενες, όπως τα mini markets που έχουν τον κωδικό λιανεμπορίου τροφίμων σε τουριστικές περιοχές.

-υιοθέτηση των προτάσεων για τον τουρισμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων

«Η αδράνεια φέρνει ύφεση ενώ οι πρωτοβουλίες φέρνουν άμυνα και φυσικά μειωμένες αρνητικές αντιδράσεις στην οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κεγκέρογλου.

 Ο Υπουργός από την πλευρά του, χαρακτήρισε θετικές τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του και παρέπεμψε στις σημερινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.

Βίντεο από την παρέμβαση του κ. Κεγκέρογλου με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:


Πηγή: pancreta.gr