Θεοδωράκης: Έχουμε πολλά κοινά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Ειδήσεις Pancreta

Με τον Σταύρο Θεοδωράκη συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σκιά των αναταράξεων που έχουν προκληθεί στο Ποτάμι μετά και τις δηλώσεις του βουλευτή Ιάσων Φωτήλα για συμπόρευση του κόμματος με τη ΝΔ ώστε να ενισχυθεί ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως τα δύο κόμματα θα συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

«Είναι σημαντικό να έχουμε έναν διάλογο οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου, καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας. Έχω αναγνωρίσει στη συνολική σου προσπάθεια την αποστροφή στον λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο, κάτι στο οποίο θέλω να σταθώ ιδιαίτερα», είπε στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Στ. Θεοδωράκη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ποταμιού δήλωσε: «Είναι χρήσιμο όχι μόνο για να αισθανόμαστε καλά, αλλά για να αισθάνεται μια ασφάλεια η κοινωνία ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους, να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στον απογοητευμένο μας λαό που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή. Υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, και θα τα λέμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις».

«Έχουμε πολλά κοινά με τον κ. Μητσοτάκη»

«Ασφαλιστικό, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, Παιδεία. Τα συζητήσαμε, δεν τα λύσαμε, βέβαια. Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα ο κύριος Μητσοτάκης και εγώ, αλλά υπάρχουν και διαφωνίες σε αρκετά άλλα σημεία», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: «Είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τα λέμε, να υπερασπιζόμαστε τις μεταρρυθμίσεις όπου μπορούμε, να προβάλλουμε πράγματα που θα βαλτώσουν λίγο τη ζωή των Ελλήνων, θα τα ξαναπούμε»


Πηγή: tvxs.gr