Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προανήγγειλε μείωση του αριθμού των βουλευτών και του μπόνους των 50 εδρών, επιβεβαιώνοντας τα κυβερνητικά σχέδια για αλλαγή του ισχύοντος εκλογικού νόμου.

Μιλώντας στο Mega, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο θέμα των ποσοστών που χρειάζεται ένα κόμμα για να εκλέξει βουλευτή σε μια περιφέρεια με στόχο τη δικαιότερη δυνατή αντιπροσώπευση.

Όπως τόνισε, στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν περισσότερα από 7-8 ζητήματα, ώστε τελικά ο νέος νόμος να προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν και όχι να τους στρέφει προς την αποχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε αναφερθεί προσφάτως, από το βήμα της Βουλής, στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει σύντομα τον εκλογικό νόμο, αποκλείοντας, ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο πρόωρης διεξαγωγής εκλογών.

Η επεξεργασία της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής της -είπε ο υπουργός-, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για καθαρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης να διορθώσει το ισχύον εκλογικό σύστημα.


Πηγή: efsyn.gr