Νίκος Ηγουμενίδης: Το Υπουργείο να σταματήσει να παίζει με την τύχη του κρητικού ελαιολάδου - Ειδήσεις Pancreta
Σχετικά με τη στάση του σημερινού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς και την απουσία εθνικής στρατηγικής για το κρητικό ελαιόλαδο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:
 
«Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν βρίσκεται σήμερα απλώς με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης. Περιφρονεί επιδεικτικά τον κώδωνα του κινδύνου που κρούουν εδώ και καιρό οι ελαιοπαραγωγοί και ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης. Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου εμφανίζεται να δηλώνει σε επίσκεψη του στην Κρήτη ότι θα στηρίξει στον Υπουργό το αίτημα των αγροτών για αποζημιώσεις, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο Γραμματέας του Υπουργείου λειτουργεί σε συνεννόηση και εξ ονόματος του Υπουργού. Δεν μπορεί άλλο να παίζουμε με την αγωνία των παραγωγών και την τύχη του κρητικού ελαιολάδου.
 
Σήμερα χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα σε αποζημιώσεις και να ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες από τους αρμοδίους. Επιπλέον των μέτρων της ΕΕ, απαιτούνται άμεσα μέτρα από το Υπουργείο για την στήριξη της τιμής και του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών της χώρας μας.
 
Και το κυριότερο, που τονίσαμε και στη σύσκεψη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής: Χρειάζεται εθνική στρατηγική στον τομέα της ελιάς και του ελαιολάδου. Εθνική στρατηγική υπέρ της προστασίας του ελαιολάδου και της διαχρονικής φήμης του στο εξωτερικό.
 
Βεβαίως, για όλα τα παραπάνω η βασική προϋπόθεση δεν είναι ο εμπαιγμός από το Υπουργείο, αλλά η πολιτική βούληση υπέρ εκείνων που δίνουν καθημερινά αγώνα στον πρωτογενή τομέα».  
 
Nίκος Ε. Ηγουμενίδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Πηγή: pancreta.gr