φωτο αρχείου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελιών κατήγγειλε τον βουλευτή της ΝΔ, Μάριο Σαλμά, για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, εκείνος δήλωσε «έκπληκτος» και «αγανακτισμένος» που «τον στοχοποιούν» επειδή τηλεφώνησε σε έναν δικαστικό κι έναν εισαγγελέα για να ασκήσει πιέσεις για τη μήνυση που έχει καταθέσει κατά του Νίκου Μανιαδάκη στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης… σφυρίζει αδιάφορα.

Τηλεφωνική παρέμβαση του  Μάριου Σαλμά για εκκρεμή δικαστική υπόθεση που τον αφορά, κατήγγειλε σήμερα με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σύμφωνα με την καταγγελία ο ο βουλευτής της ΝΔ  τηλεφώνησε στον Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Χαράλαμπο Σεβαστίδη, σχετικά με υπόθεση που τον αφορά, ζητώντας να επισπευσθεί η διαδικασία. Όπως έκανε μάλιστα γνωστό επανέλαβε την τακτική του και με έναν εισαγγελέα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει από την πλευρά του ότι «η κανονικότητα των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη είναι η κανονικότητα της ΝΔ» και να ζητά από τη ΝΔ την αποπομπή του Μάριου Σαλμά.

Την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επιβεβαίωσε ο «έκπληκτος» Μάριος Σαλμάς, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι έκανε το επίμαχο τηλεφώνημα στον δικαστικό, για τη μήνυση που έχει καταθέσει στον Νίκο Μανιαδάκη για την υπόθεση Novartis. Εμφανίστηκε μάλιστα απορημένος γιατί «παρερμηνεύτηκε» η κίνησή του, χαρακτηρίζοντας «απόλυτα νόμιμο δικαίωμά του» το να παίρνει τηλέφωνο δικαστές και εισαγγελείς.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Μάριος Σαλμάς αναφέρει:

«Με μεγάλη μου έκπληξη και αγανάκτηση διάβασα την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβασή μου σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση. Πρόκειται για ακατανόητη παρεξήγηση.

Η τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ. Σεβαστίδη αφορούσε στην ενημέρωσή μου για την πορεία της μηνύσεώς μου, που υπέβαλα κατά του κ. Νικόλαου Μανιαδάκη στις 5 Φεβρουαρίου του 2019, με την ιδιότητα του διαδίκου και όχι αυτή του πολιτικού.Η μήνυσή μου αφορούσε σε συκοφαντική δυσφήμιση για ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη, ο οποίος με ενέπλεκε στην υπόθεση Novartis όπου στην συνέχεια η εισαγγελία διαφθοράς αφού απεδείχθη η αναλήθεια, η αβασιμότητα και η δολιότητα αυτών των ισχυρισμών εξέδωσε διάταξη αρχειοθέτησης στο σκέλος που με αφορά.

Επί 10 μήνες η δικαιοσύνη καθυστερεί αδικαιολόγητα την εξέλιξη της μήνυσής μου, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι, πόσο αυτή η συκοφαντία με ταλαιπώρησε αν και ήμουν αυτός που εντόπισε τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis τον Νοέμβριο του 2012, και αυτός που ενημέρωσε την συντεταγμένη πολιτεία για να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα στην Ελλάδα.

Η κωλυσιεργία αυτή οφείλεται και στις δηλώσεις αποχής των εισαγγελικών λειτουργών που χρεώνονται την υπόθεση!!!

Είναι καθήκον μου η προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου όπως είναι καθήκον της δικαιοσύνης η ταχεία απονομή δικαίου. Στα πλαίσια αυτά επικοινώνησα τηλεφωνικά όπως έχω έννομο συμφέρον στο υπηρεσιακό τηλέφωνο με τον κ. Σεβαστίδη να ζητήσω ενημέρωση για την δικονομική πορεία της μήνυσής μου καθώς και να υποβάλλω παράκληση επίσπευσης αυτής. Ο κ. Σεβαστίδης προς έκπληξή μου, μου μίλησε με απαξία, αρνούμενος να με ακούσει, μου είπε η όποια επικοινωνία να γίνεται μόνο μέσω συνηγόρου και μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Ήθελα να σημειώσω ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου από τους εισαγγελείς την 5/7/2019 δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές που δεν γνωστοποιήθηκε παρά μετά τις εκλογές και με άφησαν να κριθώ από τους πολίτες με την εκκρεμότητα της Novartis.

Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω επιδείξει συμπεριφορά που να μην καταδεικνύει σεβασμό στην Δικαιοσύνη.

Δεν διανοήθηκα να κάνω ουδέποτε παρέμβαση ούτε όταν ήμουν ύποπτος για τέλεση απαξιωτικών πράξεων, πόσο μάλλον τώρα ως μηνυτής;!

Ειλικρινά λυπάμαι που ο κ. Σεβαστίδης παρερμήνευσε την άσκηση ενός απόλυτα νόμιμου δικαιώματός μου ως παρέμβαση, με αποτέλεσμα να με στοχοποιήσει στην κοινή γνώμη δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για το ήθος μου και την ακεραιότητά μου .

Αναφορικά με την βιαστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν ενημερωθεί για το αντικείμενο της υπόθεσης -υποθέτω ότι δεν μιλάει με την δικαιοσύνη ανεπίσημα- όπου καταδικάζει την άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματός μου ως διάδικος, χρειάζεται μεγάλο θράσος όταν οι υπουργοί του πήγαιναν νύχτα στο Άρειο Πάγο και καταγγέλθηκαν από εισαγγελείς για ωμές παρεμβάσεις». 

ΣΥΡΙΖΑ: Εκθέτει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση

Την «κυνική» παραδοχή του Μάριου Σαλμά ότι όντως παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης για εκκρεμή υπόθεσή του, σχολίασε εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η ανακοίνωσή του «εκθέτει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη».

«Οι δικαιολογίες του κ. Σαλμά είναι αστείες και τις αφήνουμε στην κρίση των δικαστικών λειτουργών και των πολιτών. Κατά πόσο μπορεί δηλαδή ένας πολίτης να απαιτεί κάτι "σε έντονο ύφος" από έναν δικαστή ή εισαγγελέα για εκκρεμή υπόθεσή του. Είναι όμως και αποκαλυπτικές των προθέσεων και της καθεστωτικής νοοτροπίας που έχει η σημερινή κυβέρνηση και η ΝΔ», σημείωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό που όμως δεν είναι καθόλου αστείο, είναι η αμήχανη σιωπή του κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε για να καταλήξει με το εξής: «Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα για την ωμή παρέμβαση βουλευτή του στη Δικαιοσύνη. Οφείλει τώρα να τον αποπέμψει χωρίς υπεκφυγές».


Πηγή: tvxs.gr