Ξέσπασμα Παπαγγελόπουλου στη Βουλή (Βίντεο) - Ειδήσεις Pancreta

Καταιγιστικός ήταν στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που κατηγορείται από τη ΝΔ για παρεμβάσεις και «σκευωρία» στο σκάνδαλο Novartis. Ο κ. Παπαγγελόπουλος αποδομώντας το κατηγορητήριο μίλησε για εγκληματική ομάδα που επιχειρεί τη δίωξή του για να καλύψει τις ευθύνες της με «γελοία» στοιχεία.

«Θα με ακούσετε, αν δεν με ακούσετε εσείς θα με ακούσει ο ελληνικός λαός», είπε σε έντονο ύφος προς τους βουλευτές της ΝΔ, που τον διέκοψαν στην αρχή της ομιλίας του. «Κατηγορητήριο με τέτοιες ελλείψεις χωρίς τόπο, χρόνο, χωρίς το “ποιος” δεν συντάσσεται ποτέ. Εσείς όμως θα συνεχίσετε γιατί έχετε προαποφασίσει την δίωξη μου». Χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως κατηγορείται για «ηθική αυτουργία, όταν δεν υπάρχει καν φυσικός αυτουργός!».

Τόνισε ακόμη πως «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών». Χαρακτηρίζοντας σαθρή την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, τόνισε ότι από την ίδια την πρόταση, προκύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική του δίωξη, η εξόντωση και η σε βάρος του πολιτική σκευωρία, ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ, ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται. Κατήγγειλε επίσης ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να πετάξουν λάσπη σε βάρος του για να «λεκιαστεί» ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες. Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειάς του και της Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις ξεκινήσει το έργο της η ειδική επιτροπή.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στα τρία πρόσωπα που κατέθεσαν σε βάρος του, δηλαδή στον Ιωάννη Αγγελή, στην Ελένη Ράικου και τον Αντώνη Σαμαρά. Παρουσιάζοντας τις καταθέσεις τους υπογράμμισε τις αντιφάσεις και τις αυθαίρετες εκτιμήσεις τους, βάσει των οποίων στήθηκε το κατηγορητήριο περί «σκευωρίας» και «Ρασπούτιν». Μίλησε για τον ρόλο τους στην υπόθεση Novartis, τις σχέσεις τους, αλλά και τις παλινωδίες στις καταθέσεις τους.

Για την κ. Ράικου υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως αρχικά παραιτήθηκε λέγοντας πως συμφέροντα δεν την αφήνουν να ερευνήσει την υπόθεση Novartis και στη συνέχεια, πολύ καιρό αργότερα και αφού υπήρξαν τα δημοσιεύματα για εμπλοκή του συζύγου της στην υπόθεση, «ανακάλυψε πιέσεις από τον "Ρασπούτιν" για να προχωρήσει χωρίς στοιχεία την υπόθεση Novartis». Επίσης αναφέρθηκε στον ρόλο του κ. Αγγελή, τις αρχικές αναφορές για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, τις κατηγορίες σε βάρος του για εμπόδια στην έρευνα για το σκάνδαλο και ακολούθως την καταγγελία για τον «Ρασπούτιν». 

Επίσης για τον Αντώνη Σαμαρά τόνισε μεταξύ άλλων πως αν χρειαστεί θα αποκαλύψει όσα κατ’ ιδίαν του έλεγε,  όταν ζητούσε να τον συναντήσει, ενώ ήταν υπουργός και πριν τον κατηγορήσει ως «Ρασπούτιν». Εξάλλου, υπενθύμισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει μήνυση, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Με τα ίδια επιχειρήματα είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όταν τον είχε κατηγορήσει πως χρηματίστηκε για να ρίξει την κυβέρνησή του, υπενθύμισε.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr