Tσίπρας: Οι νέοι να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους - Ειδήσεις Pancreta
Μιλώντας στο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
 

«Πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο» στους πολίτες να συμμετάσχουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο άλσος Γουδή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ», ήταν το σύνθημά του.

«Δεν έχουμε απλώς μια Δεξιά κυβέρνηση. Έχουμε μια αμοραλιστική κυβέρνηση της Δεξιάς και για αυτό μια πολύ σκληρή και αντιλαϊκή κυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε ότι «θέλουν να επαναφέρουν ένα καθεστώς κοινωνικής αδικίας και ανάπηρης δημοκρατίας, ακριβώς αυτό που μας οδήγησε στη κρίση. Και θέλουν όχι απλά να το παλινορθώσουν, αλλά να το πακτώσουν».

«Όλες και όλοι είναι ανάγκη, κοινωνική, εθνική, πολιτική, να ενώσουμε σήμερα τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε την Αριστερά της εποχής μας. Για να οικοδομήσουμε χωρίς αποκλεισμούς ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε «όλες και όλους εσάς όχι σε μια έφοδο στον ουρανό, αλλά σε μια έφοδο στη γη», δηλώνοντας ότι «ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την αριστερά και για το τόπο». Απευθύνθηκε ειδικά στη νέα γενιά ζητώντας «να πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα δικά τους χέρια. Και να φτιάξουν το ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής».

Μάλιστα διέψευσε όσους διαβλέπουν την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε προσωποπαγές κόμμα υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο πρόεδρός του, δεν είμαι εγώ».

Το «πράσινο» στίγμα, η Γκρέτα και τα «ακροδεξιά τρολ»

Περιγράφοντας τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε έμφαση στα οικολογικά χαρακτηριστικά του και στήριξε την 16χρονη Γκρέτα υπογραμμίζοντας ότι δέχεται επιθέσεις από ακροδεξιά τρολ. Πάντως εμμέσως έθιξε και το θέμα της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η συμμαχία οφείλει να είναι μια συμμαχία κόκκινη και πράσινη. Γιατί δε μπορεί πια το κόκκινο να σταθεί χωρίς το πράσινο, ούτε το πράσινο να αντέξει χωρίς το κόκκινο».

Αναφερόμενος στην Γκρέτα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «το σύνθημα «Άλλαξε το σύστημα, όχι το κλίμα» κατάφερε να δονήσει ολόκληρο τον πλανήτη. Η περίπτωση της 16χρονης Γκρέτα, που στο διαδίκτυο την ειρωνεύονται τα ίδια ακροδεξιά τρολ που πολεμούν καθημερινά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εδώ και κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους.

«Βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι τα χρήματα», λέει η Γκρέτα. Και γω αναρωτιέμαι: αυτά τα λόγια αλήθεια τι χρώμα έχουν; Είναι άραγε πράσινα ή κόκκινα λόγια; Είναι λόγια που μιλούν μόνο για το κλίμα ή λόγια που μιλάνε για το σύστημα, το οικονομικό και το πολιτικό που καταστρέφει το κλίμα, καταστρέφει τον πλανήτη, καταστρέφει τη ζωή». «Η αριστερά της εποχής μας, θα πω εγώ, παραφράζοντας τον Πουλαντζά, είτε θα είναι οικολογική είτε δε θα υπάρχει», υπογράμμισε.

«Φέρνουν μνημονιακά μέτρα»

Ο κ. Τσίπρας έκανε σύγκριση της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση της ΝΔ. «Εμείς απαλλάξαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Αυτοί όμως τώρα επιβάλλουν ξανά σκληρά μνημονιακά μέτρα, ιδίως στο χώρο της εργασίας, όχι επειδή το ζητάνε οι δανειστές αλλά τα συμφέροντα που εκπροσωπούν».

«Συνένοχοι στην απανθρωπιά»

Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρθηκε στους πρόσφυγες και κατέκρινε το πνεύμα «νόμος και τάξης». «Έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία νόμου και τάξης, που όμως δεν υπηρετεί ούτε τον νόμο, ούτε την τάξη. Διότι δεν υπηρετείς καμία τάξη και καμία ασφάλεια όταν μεταφέρεις στις κλούβες τα παιδιά με τις κούκλες στο χέρι και τις μάνες που κλαίνε», είπε και πρόσθεσε εμφατικά μέσα σε χειροκροτήματα: «θέλω και από αυτό το βήμα, να καλέσω δασκάλους, γιατρούς, νοσηλευτές και γονείς, να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τα σχέδιά της εναντίον ανήμπορων ανθρώπων και παιδιών. Συνενόχους στην απανθρωπιά δεν θα βρείτε, ούτε εμάς, ούτε τον ελληνικό λαό».

«Τρομοκρατούν δικαστές»

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι «εμείς δώσαμε χώρο στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα μεγάλα σκάνδαλα, όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ, και της Novartis. Αυτοί όμως τώρα, τρομοκρατούν τη δικαιοσύνη. Στήνουν διώξεις φαρσοκωμωδίας ώστε να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα και να διώξουν τους διώκτες των φαύλων πολιτικών που ζημίωσαν το δημόσιο ταμείο”.

Οι δύο συγγνώμες

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η ΝΔ οφείλει συγγνώμες για το Μάτι και για την συμφωνία των Πρεσπών. «Τολμήσαμε τη συμφωνία των Πρεσπών, που έκλεισε μια μεγάλη πληγή για τη χώρα, για τη Βόρεια Μακεδονία, και για την περιοχή. Τολμήσαμε. Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», είπε και συνέχισε: «αυτοί… ξέρετε όλοι τι έκαναν αυτοί. Πώς εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο χυδαίο, πιο λαϊκίστικο, πιο υποκριτικό, τρόπο ένα εθνικό θέμα. Και πώς έγιναν ένα με την πατριδοκαπηλεία, τον φασισμό, και την ακροδεξιά αντίδραση, για να κερδίσουν κάποιες ψήφους σε βάρος της χώρας. Ξέρετε τι έκαναν και τι κάνουν, βέβαια, τώρα. Πώς μετατράπηκε από τη μία μέρα στην άλλη η «προδοτική συμφωνία» σε μια συμφωνία που «θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε». Πώς πούλησαν μέσα σε μία μέρα όλους αυτούς τους μακεδονομάχους.  Και δεν έχουν την εντιμότητα να ζητήσουν έστω μια συγνώμη από όσους εξαπάτησαν με τον χειρότερο τρόπο. Και από όσους με τη βοήθεια της ρητορικής τους, τους έδωσαν βορά σε προπηλακισμούς και ακρότητες των ακροδεξιών».

Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και για το Μάτι. «Δεν είχαν την εντιμότητα να ζητήσουν μια συγνώμη και για την αθλιότητα που έστησαν γύρω από τη τραγωδία στο Μάτι», είπε και πρόσθεσε: «πώς μπόρεσαν να χτίσουν τόση προπαγάνδα, πώς μπόρεσαν να ρίξουν τόση χολή, πώς μπόρεσαν να καπηλευτούν τόσες ανθρώπινες ζωές για μία ψήφο. Για να έρθει προχθές ο Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα του ΟΗΕ, να μας ενημερώσει ότι η καταστροφή στο Μάτι οφειλόταν στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην κλιματική αλλαγή».

«Μισθοφόροι δημοσιογράφοι»

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στα μίντια. «Ένας στρατός μισθοφόρων δημοσιογράφων σε θέσεις μετακλητών στο δημόσιο, αλλά και μια στρατιά μέσων ενημέρωσης διαμορφώνουν μια διαφορετική εικονική πραγματικότητα. Ίσως δεν είναι υπερβολή, αλλά το μόνο που λειτουργεί πραγματικά άριστα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μιντιακή προπαγάνδα», είπε και πρόσθεσε εμφατικά: «ζούμε πλέον την επόμενη φάση της μεγάλης προπαγάνδας. Από τα fake news στα no news. Τα νέα που δεν συμφέρουν δεν μεταδίδονται καν. Οι πραγματικές ειδήσεις δεν ακούγονται στις ειδήσεις».

Και απευθυνόμενος στους νέους είπε: «αν αυτοί έχουν κάποια μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης με το μέρος τους, εμείς έχουμε δεκάδες χιλιάδες μέσα ενημέρωσης. Και είναι τα κινητά σας τηλέφωνα. Είναι οι ηλεκτρονικοί σας υπολογιστές. Είναι τα μέσα επικοινωνίας των νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν καθημερινά ο καθένας και η κάθε μια από εμάς. Και αν αυτοί, έχουν κερδίσει την ηγεμονία των ΜΜΕ, εμπρός εμείς να κερδίσουμε την ηγεμονία των ιδεών».

Κώστας Πουλακίδας

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr