Β. Κεγκέρογλου: «Άμεσες ενέργειες για να ενισχυθεί η λειτουργία της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Γ.Ν.» - Ειδήσεις Pancreta

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσες ενέργειες για να ενισχυθεί η λειτουργία της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Γ.Ν.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει πολλές κλινικές του Βενιζελείου Νοσοκομείου, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, υπάρχουν σοβαρά και οξυμένα προβλήματα και στην Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου, όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τεράστιες και αυξημένες ανάγκες του τμήματος, την ίδια στιγμή που η προσέλευση στο τμήμα ολοένα και αυξάνεται.

Ενδεικτικό της αύξησης είναι η πληρότητα των 36 κρεβατιών καθημερινά, της στιγμή που η δύναμη της κλινικής είναι 25, παράλληλα με τα 20 νεογνά που τυγχάνουν φροντίδας ενώ τις ανάγκες του τμήματος καλούνται να καλύψουν οι μόλις 11 μαίες σε 24ωρη βάση.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι με επιστολή τους, ζητούν την ενίσχυση της κλινικής για να μην ανασταλεί η λειτουργία της

Επειδή τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ενώ τίθενται σαφώς και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ενισχυθεί το τμήμα της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Γ.Ν. για να αποφευχθεί πιθανή αναστολή λειτουργίας του αλλά και να μπορεί η κλινική να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στις γυναίκες που χρήζουν των υπηρεσιών τους;

2. Τι θα πράξετε για την ενίσχυση σε προσωπικό όλων των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης;


Πηγή: pancreta.gr