«Αθλιότητες» χαρακτηρίζει ο Παπαγγελόπουλος τις κατηγορίες για Novartis - Ειδήσεις Pancreta

Με την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis να έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων, καθώς οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, που κλήθηκαν να καταθέσουν, υποστήριξαν ότι οι Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζει πως «όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της».

Την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει στη Βουλή ο φάκελος του σκανδάλου Novartis, μετά τις καταγγελίες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου για εμπλοκή του Δ. Παπαγγελόπουλου και του Α. Τσίπρα στην υπόθεση.

Σε δήλωση του στο CNN.gr, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως «όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταγγελίες των Σαμαρά, Βενιζέλου και Αγγελή,  που ήταν επόπτης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ο «Ρασπούτιν» ο οποίος «ήταν Θεός στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».Υπενθυμίζεται ότι στις καταθέσεις τους, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονόμασαν τον Δ. Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, ενώ έχουν επίσης καταγγείλει πως ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση αυτών των ενεργειών.

Τη Δευτέρα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και  πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε μηνυτήρια  αναφορά σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Οι εισαγγελείς Ευάγγελος Ζάχαρης και Λάμπρος Σοφουλάκης συνεχίζουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων. Μεταξύ αυτών, αναμένεται να είναι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας που έχει καταθέσει αναφορά στο παρελθόν σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή στη ΔΕθ, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ανοικτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να δώσουν τα στοιχεία που έχουν για την υπόθεση Novartis, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να προχωρήσουν σε εξεταστική, προανακριτική και ειδικά δικαστήρια, ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός.

«Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης. Η Novartis αποτελεί διεθνές σκάνδαλο με συγκεκριμένες προεκτάσεις στην ελληνική πολιτική ζωή». Να θυμηθούμε ότι υπάρχει ένα εισαγγελικό πόρισμα και δεν μπορεί να μιλάει κανείς για σκευωρία.

Για άλλη μια φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική, προανακριτική, ειδικά δικαστήρια. Να κάνει ό,τι του ταιριάζει, για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιο το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία. Διάβασα σήμερα τα εντιτόριαλ δύο μεγάλων εφημερίδων και οι δύο στηρίζουν την κυβέρνηση. Η μία καλεί τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής μέσω του ρεβανισμού και η άλλη να μην το κάνει διότι θα είναι βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης. Θα έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ο κ. Μητσοτάκης την επόμενο καιρό. Θα του ευχηθώ καλά ξεμπερδέματα και θα του πω ότι εμείς είμαστε εδώ».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr