Δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά του Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή - Ειδήσεις Pancreta

Να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, θα κληθεί η Βουλή, καθώς με βάση τη δικογραφία που κατατέθηκε ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του ίδιου, για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, αναφορικά με την υπόθεση των παράνομων χρηματοδοτήσεων της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. «Ελεεινή πολιτική σκευωρία» συνεχίζει να βλέπει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Σαμαρά.

Δικογραφία με την οποία ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ανδρέα Λοβέρδου κατατέθηκε στη Βουλή, με την Ολομέλεια να αναμένεται σύντομα να κληθεί να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του. Η υπόθεση το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis. Όπως αναφέρεται, η δικογραφία δεν αφορά το ξέπλυμα χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς έχει εξεταστεί σε άλλη φάση της έρευνας.

Για ελεεινή πολιτική σκευωρία» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός σε δήλωσή του, υπογραμμίζοντας πως «θα τη νικήσει», ενώ αναφέρθηκε σε «ένδεια» της δικογραφίας, για «λιγότερα ψευτοστοιχεία» και για καθυστερημένη αρχειοθέτηση του ξεπλύματος χρήματος, για τα οποία σημειώνει πως αποτελούν συνέχεια της «προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας».

«Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας. Τίποτε δεν θα περάσει!» τονίζει ακόμα.

Διαβάστε την πλήρη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Σκευωρία Novartis: Ώρα μηδέν!

Δεν έχω ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία.

Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Και τούτο γιατί η ένδεια της «δικογραφίας» που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του «ξεπλύματος» αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας. Μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας.

Τίποτε δεν θα περάσει!

Η υπόθεση θα συζητηθεί αρχικά στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία θα αποφασίσει υπέρ ή κατά της άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου και κατόπιν η οριστική απόφαση θα ληφθεί στην Ολομέλεια».


Πηγή: thepressproject.gr