«Είναι επιτακτικό το Κίνημα Αλλαγής να επιστρέψει στις αρχές και στις αξίες του ΠΑΣΟΚ για να χτίσει την επόμενη μέρα,» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Παύλος Γερουλάνος. Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που ξεκίνησε προσθέτοντας ότι τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Επεσήμανε πως το ζήτημα στο ΚΙΝΑΛ και ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, «είναι το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά». «Το θέμα είναι να αισθανθούμε ότι είμαστε σε ένα σπίτι το οποίο μας εκφράζει», τόνισε με νόημα.

Ο Παύλος Γερουλάνος άσκησε εκ νέου κριτική στη Φώφη Γεννηματά καθώς, όπως είπε, εφάρμοσε μία στρατηγική που απέτυχε. «Πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε», σημείωσε. Επανέλαβε ότι η ομιλία της Φώφης Γεννηματά κατά την επετειακή εκδήλωση για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη «ήταν απογοητευτική διότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να δώσει ένα όραμα. Δεν έγινε αυτό».

Ο Παύλος Γερουλάνος εξέφρασε την αισιοδοξία, το κόμμα να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αλλαγή στρατηγικής «στην οποία το ΚΙΝΑΛ θα επιστρέψει στις ρίζες του βγάζοντας την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ μπροστά». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, προσθέτοντας ότι «αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει». Συμπλήρωσε επίσης ότι «η ουσία δεν πρέπει να είναι ένα αιματοκύλισμα προσωπικό. Πρέπει να είναι μια πολιτική διαδικασία την οποία αν την κάνει καλά η ηγεσία του χώρου δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας». Σημείωσε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για το μέλλον του χώρου που -όπως είπε- είναι ώριμη να συζητηθεί σε βάθος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Παύλος Γερουλάνος δεν είναι ο μόνος που θέτει ζήτημα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, καθώς αρκετά είναι εκείνα τα στελέχη του κόμματος που αμφισβητούν ανοιχτά πλέον τη Φώφη Γεννηματά.

Από τη μεριά της, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στην πρόσφατη ομιλία της στις 3 του Σεπτέμβρη  έριξε το γάντι σε όσους την αμφισβητούν καλώντας όποιον θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας. Ωστόσο μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεών του από τον κ. Γερουλάνο, κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη σχολίαζαν πως «οι προσωπικές φιλοδοξίες καθενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης που οφείλουν να σέβονται όλοι. Όσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στην παράταξη Και εκτίθενται προσωπικά», κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr