Γεννηματά: Όσοι αισθάνονται επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα - Ειδήσεις Pancreta

Με βολές κατά στελεχών που προβληματίζονται για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και δόση αυτοκριτικής για λάθη εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας ένα πρώτο απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος της 7ης Ιουλίου.

«Όλο το διάστημα υπήρξε σειρά πρωτοβουλιών για την ενότητα, την διεύρυνση και την ανασύνθεση του πολιτικού μας χώρου που βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια σε άτακτη εκλογική και πολιτική υποχώρηση και κατακερματισμένος.

Μια πορεία που δεν εξελίχθηκε γραμμικά και δεν απέδωσε όλα όσα προσδοκούσαμε. Δεν πίστεψαν όλοι δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια. Έγιναν και λάθη και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου. Ας αναρωτηθούμε όμως όλοι και ιδιαίτερα οι κρυπτόμενοι στον αγώνα, που αρχίζουν τώρα , με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να εμφανίζονται, αν θα υπήρχαμε καν σήμερα αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια.

Μιλάω γι’ αυτούς που και το 2015 έλεγαν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει ΕΠΙΝΕ με διαδικασίες μακριά από τη βάση της παράταξης.

Εμείς ξεκινήσαμε το 2015 όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ήταν το 7ο κόμμα και στον ευρύτερο χώρο υπήρχαν ταυτόχρονα, το ΠΟΤΑΜΙ, η ΔΗΜΑΡ, η Ένωση Κεντρώων, το ΚΙΔΗΣΟ, η ώρα Αποφάσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση. Σήμερα είμαστε το τρίτο κόμμα, μόνοι στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας», επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Μέσα σε δύσκολες συνθήκες η παράταξή μας έδωσε μια άνιση μάχη. Καταφέραμε όμως να σταθούμε όρθιοι και μάχιμοι. Να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που δημιουργεί δυναμική προοπτική για το Κίνημα Αλλαγής. Στέρεη βάση για το νέο κύκλο που ανοίγει. Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες που έσπευδαν να περιγράψουν αρνητικά την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής», τόνισε εξάλλου στην αρχή της τοποθέτησής της.

Η κ. Γεννηματά έστειλε επίσης ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους σκέφτονται συμπράξεις. «Εμείς θα επιμείνουμε στον αυτόνομο ρόλο μας και στην αυτοδύναμη πορεία μας» είπε και υπογράμμισε πως «όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα».

Ακόμη στηλίτευσε «την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσει τις απαράδεκτες πρακτικές του κ. Τσίπρα για την αναζήτηση και εξαγορά «πρόθυμων» από το χώρο μας, με αντάλλαγμα καρέκλες της εξουσίας και τα οφέλη τους».

«Επικίνδυνο δίπολο»

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα μίλησε για «ένα επικίνδυνο για την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία δίπολο».

Και αυτό, είπε, «γιατί η Ν.Δ. αυτοδύναμη πια θα «ανοίξει» στο σύνολό της την συντηρητική πολιτική της με την οποία έχουμε θεμελιώδεις ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές».

Παράλληλα, θέλησε να καταστήσει σαφές «πως είμαστε ένα κόμμα τελείως διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις».

«Έχουμε κάνει την επιλογή μας. Είμαστε το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που έχει σαφή, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό λόγο, ευδιάκριτα στοιχεία πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού και κυρίως πιστεύει σταθερά σε πολιτικές που προωθούν την Ανάπτυξη πάντα όμως σε συνδυασμό με την οικοδόμηση ενός σύγχρονου Κοινωνικού Κράτους», είπε η κ. Γεννηματά.

«Και με στοχευμένες προτάσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις συνέπειές του, για την οικονομία, την εργασία, την δημοκρατία και για το μείζον θέμα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και των διακρίσεων. Αυτή την φυσιογνωμία θα αναδείξουμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μας όλο το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε.

Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί Προγραμματική Συνδιάσκεψη καθώς και Συνδιάσκεψη Νεολαίας εντός του έτους για τα πολιτικά θέματα που αφορούν τη νέα γενιά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα προκηρυχθεί Συνέδριο Νεολαίας στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Θα προηγηθεί εντός του 2019 Συνδιάσκεψη Νεολαίας για τα πολιτικά θέματα που αφορούν τη νέα γενιά.

Ως προς τους τομείς σε αντιστοιχία με τα Υπουργεία ανέφερε ότι το συντονισμό αναλαμβάνει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος και γραμματέας οργανωτικού ο Στέφανος Παραστατίδης.

Τέλος, διευθυντής της Κ.Ο. αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μάντζος.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr