Η Γεννηματά προανήγγειλε μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ - Ειδήσεις Pancreta

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ, προκειμένου να διασφαλιστεί η «πολιτική σταθερότητα». Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το ΚΙΝΑΛ θα φροντίσει για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για τα δημοσιονομικά, ενώ υποστήριξε πως η στάση της δεν ισοδυναμεί με συγκυβέρνηση αλλά με «υπεύθυνη αντιπολίτευση», ώστε να αποφευχθεί η διολίσθηση της χώρας σε «περιπέτειες».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Φ. Γεννηματά έκανε άνοιγμα προς τη ΝΔ, λέγοντας ότι σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλεγεί πρωθυπουργός, το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο να συνεργαστεί μαζί του ως «υπεύθυνη αντιπολίτευση», ώστε να αποφευχθούν νέες «περιπέτειες» της χώρας.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για συνεργασία επί τριών συγκεκριμένων ζητημάτων, σημειώνοντας πως το κόμμα της θα φροντίσει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης, της αλλαγής του εκλογικού νόμου και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά.

Ερωτηθείσα για το αν θα έμπαινε στο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες για να βοηθήσει σχετικά με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτός είναι ο ρόλος του κόμματος της. «Αυτός είναι ο ρόλος μας. Γι’ αυτό η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί εμείς την εθνική συνεννόηση την εννοούμε. Βάζουμε πάντα το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό συμφέρον. Και το φωνάζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ υποστύλωμα της ΝΔ, η Φ. Γεννηματά απάντησε πως η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη της αντιπολίτευσης και ο πρωθυπουργός είναι χορηγός του Κ. Μητσοτάκη.

«Χρειάζεται θράσος για να το λέει αυτό. Ο ίδιος έγινε χορηγός του κ. Μητσοτάκη με αποτέλεσμα  όλο αυτό το κύμα αγανάκτησης για  τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης να εκφραστεί  υπέρ του μέχρι πρότινος δεύτερου κόμματος, δηλαδή, του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Επίσης  έχει κάνει τα πάντα, όλα αυτά τα χρόνια για απαλλάξει την Κυβέρνηση Καραμανλή 2004-2009 από τις τεράστιες ευθύνες της για την κρίση, την εκτόξευση του ελλείμματος και του χρέους».

«Τα στοιχεία δεν παραποιήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ»

Κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια να φορτώσουν στο ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για την παραποίηση των στοιχείων που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες του Γιουνκέρ για την κυβέρνηση Καραμανλή, δικαιώνει το κόμμα της μπροστά στον ελληνικό λαό.

«Το μυστικό που ενώνει το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ήταν ότι βρήκαν την κρίση ως ευκαιρία να αποτελειώσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει το 1989.  Αυτό είναι που τους ενώνει και αυτό ήρθε στο φως με τις αποκαλύψεις του κ. Γιούνκερ και την αμετάκλητη αθώωση του κ. Γεωργίου. Τα στοιχεία δεν παραποιήθηκαν από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία παραποιήθηκαν επί σειρά ετών από την Κυβέρνηση ΝΔ. Το ομολόγησε ο κ. Γιούνκερ και είπε ότι αν είχαν παρακολουθήσει  τα στοιχεία δεν θα είχαμε ζήσει το μέγεθος αυτής της κρίσης. Γι’ αυτό στηρίζεται στην Καραμανλική συνιστώσα ο κ. Τσίπρας όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό έχει στελέχη της λαϊκής δεξιάς ακόμα στα ψηφοδέλτιά του.

Τώρα πια ο ελληνικός λαός ξέρει. Κανένας δεν μπορεί να λέει ότι είμαστε υποστύλωμα της ΝΔ. Έχουμε αυτόνομη πορεία, αυτόνομη στρατηγική και το πρόγραμμα μας, το σχέδιο Ελλάδα. Το μόνο ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Και θα είμαστε εδώ για να βάλουμε πλάτη για τον ελληνικό λαό όπως το κάναμε πάντα. Όπως το κάναμε τα πρώτα χρόνια της κρίσης και μόνοι μας παλέψαμε για να μην φύγει η χώρα από την ευρωζώνη, όπως το κάναμε το 2015,  όταν είχε την ευκαιρία η χώρα να στηριχτεί από  250 βουλευτές. Δύο φορές δόθηκε αυτή η ευκαιρία στον ελληνικό λαό με την κυβέρνηση Παπαδήμου και το καλοκαίρι του 2015 όταν όλοι μας στηρίξαμε για να μην βρεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης από τον τυχοδιωκτισμό του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη. Τότε μαζί τα κάναμε και τώρα τσακώνονται ποιος έχει την ευθύνη. Την ίδια ευθύνη έχουν και οι δύο και την πληρώνουμε όλοι σήμερα».

«Σχέδιο εναντίον στελεχών μας» η υπόθεση Novartis

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, υποστήριξε ότι τα όσα έχει καταγγείλει ο Ιωάννης Αγγελής αποδεικνύουν πως υπήρξε σχέδιο εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ. «Υπήρχε σχέδιο εναντίον στελεχών της παράταξής μας. Τα όσα είπε ο κ. Αγγελής μας δικαιώνουν. Ρωτάμε κάθε μέρα τον κ. Τσίπρα και δεν έχει τοποθετηθεί. Είναι βαρύτατες οι ευθύνες του. Ίσως γι’ αυτό ψάχνουν ευκαιρία να μην γίνει το ντιμπέιτ. Η δικαιοσύνη οφείλει να κάνει το έργο της. Ο διαπληκτισμός μεταξύ Σύριζα ΝΔ έχει ως βάση ποιος θα καθοδηγεί την δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη».


Πηγή: thepressproject.gr