Την ανάγκη επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα εφόσον συνεχίσει τις προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου έθεσε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Την ανάγκη επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα εφόσον συνεχίσει τις προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου έθεσε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές σε ένα διεθνές περιβάλλον με σημαντικές προκλήσεις. Στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία παραβιάζει βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που συνδέονται με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτές οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια.”

Ο κ.Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ.

Καθώς το θέμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έχει κλείσει, αφού οι αριθμητικές συμμαχίες στην Ευρωβουλή είναι περίπλοκες, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε εκ νέου τη στήριξη του στον κ.Βέμπερ, ερωτηθείς σχετικά κατά την άφιξη του στη Σύνοδο. “Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι επιδιώκουμε να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Βέμπερ, τον οποίον στήριξα προσωπικά, επελέγη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέσα από ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο, και εναπόκειται στο ΕΛΚ να καθορίσει ποιος θα είναι ο υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής” σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε επίσης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. “Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία κυβέρνηση που θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης” είπε και πρόσθεσε: “Η ΝΔ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.”

Βίκυ Σαμαρά

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr