«Εκρηκτικό» το κλίμα στο ΚΙΝΑΛ - Ειδήσεις Pancreta

Στα πρόθυρα «εμφύλιου» βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα της ευθείας σύγκρουσης της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την αποχώρηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το κόμμα.

Η ίδια η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επιχείρησε με χθεσινές συνεντεύξεις της να αιτιολογήσει την απόφασή της. «Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα του ΚΙΝΑΛ» ανέφερε. Αναφορικά με τις αντιδράσεις, μεταξύ αυτών και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σημείωσε πως τώρα αυτή είναι η πρόεδρος του κόμματος κι αυτή λαμβάνει τις αποφάσεις, ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ. «Δεν υπάρχει ούτε λάθος χρόνος ούτε τίποτα. Από πότε ένας πρόεδρος είναι όμηρος των επιλογών των στελεχών του και των προσωπικών τους επιλογών; Μου είναι αδιανόητο όλο αυτό. Ας το κατανοήσουν όλοι είμαι πρόεδρος έκανα μια επιλογή και θα κριθώ γι' αυτή». 

Την ίδια στιγμή, όμως συνεχίζονται οι αντιδράσεις με αποχωρήσεις  αλλά και δηλώσεις ακόμη και από κορυφαία στελέχη του κόμματος. Κάποιοι μάλιστα βάζουν -για ευνόητους λόγους- στο στόχαστρο τον Γιώργο Καμίνη τονίζοντας σε κατ' ιδίαν συζητήσεις: «Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής σε τρεις διαδοχικές φάσεις». Πρόκειται για μια αναφορά σχετικά με την ήττα του στο Δήμο Αθηναίων, τις απογοητευτικές επιδόσεις του στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και τέλος τα χαμηλά ποσοστά ως υποψήφιος ευρωβουλευτής παρά την υποστήριξη από τον κομματικό μηχανισμό. Προσθέτουν δε ότι «με Καμίνη και Θόδωρο  Μαργαρίτη, δύο στελέχη που προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ δεν μπορείς να προσελκύσεις του ψηφοφόρους που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ;». «Το ΠΑΣΟΚ ως ο κύριος κορμός του ΚΙΝΑΛ δεν είχε έναν υποψήφιο αντάξιο για το Επικρατείας;», αναφέρουν.

Σημειώνεται πως μετά την κίνηση της Φώφης Γεννηματά να αποπέμψει ουσιαστικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το ΚΙΝΑΛ δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν πως έρχονται και άλλες συγκρούσεις στο εσωτερικό του κόμματος. «Αυτή ήταν μόνο η αρχή», ήταν εξάλλου το μήνυμα που έστειλε πρη ίδια προς τα στελέχη του κόμματος. Μάλιστα πολλοί σημειώνουν πως οι συγκρούσεις αυτές δεν έχουν σχέση με την διεύρυνση του κόμματος αλλά με την «επόμενη ημέρα».

Οπως εξηγούν έμπειρα στελέχη του χώρου, η Φώφη Γεννηματά, γνώριζε ή πίστευε ότι πολλά στελέχη της «την είχαν στημένη» το βράδυ των εθνικών εκλογών σε ένα ενδεχόμενο μη ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα. Πολλοί στο ΚΙΝΑΛ εκτιμούν πως η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να έχει το βλέμμα της στραμμένο περισσότερο στους πόσους θα ελέγχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδαπου του ΚΙΝΑΛ παρά για το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω συγκροτούν ένα εκρηκτικό κλίμα στο κόμμα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση των κορυφαίων οργάνων την Τρίτη.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr