Εκλογές 2019: Πόσοι εκλέγονται σε κάθε Δήμο της Κρήτης και την Περιφέρεια; - Ειδήσεις Pancreta

Οι έδρες στα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κρήτης

Δύο ημέρες απέμειναν μέχρι την 26η Μαΐου και οι προετοιμασίες του κρατικού μηχανισμού για να είναι όλα έτοιμα κατά την πολλαπλή εκλογική “μάχη” μεθαύριο Κυριακή συνεχίζονται πυρετωδώς.

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” σας παρουσιάζει σήμερα τον αριθμό των συμβούλων που εκλέγονται σε κάθε Δήμο της Κρήτης, αλλά και στις κατά τόπους δημοτικές ενότητες - όπου υπάρχουν - στους συνολικά 24 Δήμους και των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.
Επισημαίνεται ότι αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές, οι συνολικά 51 περιφερειακοί σύμβουλοι εκλέγονται ως εξής: Οι 25 εξ αυτών από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, οι 13 από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι 7 από αυτήν του Ρεθύμνου και οι 6 από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Ηράκλειο

Στον Δήμο Ηρακλείου εκλέγονται 49 δημοτικοί σύμβουλοι. Οι 42 εκλέγονται στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλείου, οι 4 από αυτήν της Νέας Αλικαρνασσού, ενώ από έναν δημοτικό σύμβουλο εκλέγουν οι Δημοτικές Ενότητες Γοργολαϊνίου, Παλιανής και Τεμένους.
Στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι: Οι 10 προέρχονται από τη Δημοτική Ενότητα Νίκου Καζαντζάκη, οι 9 από τη Δημοτική Ενότητα Αστερουσίων και οι 8 από αυτήν των Αρχανών.
Στον Δήμο Βιάννου εκλέγονται 21 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ στον Δήμο Γόρτυνας 27: Οκτώ από τη Δημοτική Ενότητα Αγίας Βαρβάρας, 8 από τη δημοτική ενότητα Γόρτυνας, 8 από τη Δημοτική Ενότητα Κόφινα και 3 από αυτήν του Ρούβα.
Στον Δήμο Μαλεβιζίου εκλέγονται - και εκεί - 27 δημοτικοί σύμβουλοι. Οι 21 εκλέγονται στη Δημοτική Ενότητα Γαζίου, ενώ από τρεις συμβούλους βγάζει η Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα και η Δημοτική Ενότητα Τυλίσου.
Στον δήμο Μινώα Πεδιάδος εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι. Οι 16 εξ αυτών εκλέγονται από τη Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου, οι 4 από αυτήν του Θραψανού και οι 7 από αυτήν του Καστελίου.
Στον Δήμο Φαιστού εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι: 11 από τη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου, 13 από αυτήν των Μοιρών και 3 από τη Δημοτική Ενότητα Ζαρού.
Εξάλλου, 27 δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται και στο Δήμο Χερσονήσου: 11 εκλέγονται από τη Δημοτική Ενότητα Γουβών, 2 από αυτήν της Επισκοπής, 6 από των Μαλίων και 8 από τη Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου.

Λασίθι

Στον Δήμο Αγίου Νικολάου εκλέγονται - και εκεί - 27 δημοτικοί σύμβουλοι: Οι 21 είναι από τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου, οι 2 από αυτήν του Βραχασίου και 4 από αυτήν της Νεάπολης.
Στον Δήμο Ιεράπετρας εκλέγονται 27 δημοτικοί σύμβουλοι: Οι 24 προέρχονται από τη Δημ. Ενότητα Ιεράπετρας και οι υπόλοιποι 3 από αυτήν του Μακρύ Γιαλού.
Στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου εκλέγονται 17 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ στον Δήμο Σητείας 27: Οι 20 από τη Δημοτική Ενότητα Σητείας, οι 3 από αυτήν της Ιτάνου, ενώ από δύο συμβούλους εκλέγουν οι Δημοτικές Ενότητες Λεύκης και Ανάληψης.
Αναλυτικά, ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται στους 7 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στους 5 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου παρουσιάζονται στον πίνακα.


Πηγή: neakriti.gr