Προηγείται ο Μεϊμαράκης στην καταμέτρηση των εκλογών της ΝΔ - Ειδήσεις Pancreta

Η ψήφος ερρίφθη και το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ θα είναι γνωστό μετά τα μεσάνυχτα. Οι πρώτες διαρροές ωστόσο δείχνουν Μεϊμαράκη.

Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ έκλεισαν τελικά οι κάλπες των γαλάζιων εκλογών, μετά από μία εκλογική διαδικασία που κράτησε σχεδόν 15 ώρες. Οι εκλογές κύλησαν ομαλά μέχρι τις 19:00 όταν και το ηλεκτρονικό σύστημα των εκλογών έπεσε, με το αιφνίδιο τεχνικό πρόβλημα να ξυπνάει μνήμες από το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου στη Συγγρού. Τελικά μετά από κάτι περισσότερο από μισή ώρα το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε γιατί είχε προγραμματιστεί να κλείσει στις 19:00 βάσει επισήμου προγράμματος, αποκαταστάθηκε και οι εκλογές συνεχίστηκαν κανονικά.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασε τον στόχο των 300.000 που είχαν θέσει τα στελέχη του κόμματος, με περισσότερους από 400.000 νεοδημοκράτες να προσέρχονται στις κάλπες. Το γεγονός αυτό οδήγησε και στην παράταση της ώρας περαίωσης της εκλογικής διαδικασίας.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί ρεκόρ για τη ΝΔ, καθώς στη διαδικασία του 2009, όταν υποψήφιοι ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι ψηφοφόροι είχαν φτάσει τους 782.000.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση αλλά και τις διαρροές κύκλων και των 4 υποψηφίων, πρώτος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, έρχεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να τον ακολουθεί από κοντά.

«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει την μάχη της δεύτερης θέσης απέναντι στον Απόστολο Τζιτζικώστα, θα διεκδικήσει την θέση του προέδρου στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφεραν συνεργάτες του βουλευτή σε διαρροές προς δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί υπέρ του πρώτου, που όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 12 το βράδυ.


Πηγή: tvxs.gr