Με Πέτρο Κόκκαλη το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Ειδήσεις Pancreta
Το δεύτερο «κύμα» των υποψήφιων ευρωβουλευτών ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δέκα νέα ονόματα ανακοινώθηκαν με τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαϊδη, να ξεχωρίζουν.

Οι άλλοι οκτώ υποψήφιοι είναι:

  • Αγγέλη Ελευθερία, Συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
  • Γραικός Νίκος, Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φωνή-Γραφή» για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία
  • Θεοφιλάτος Μάριος, μουσικός, Γραμματεία Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ,
  • Κονιόρδου Λυδία, ηθοποιός, πρώην Υπουργός Πολιτισμού
  • Λαζαροπούλου Γιώτα, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας-πρώην Εθνοdata
  • Ρέλλας Αντώνης, σκηνοθέτης, ανάπηρος ακτιβιστής
  • Σπουρδαλάκης Μιχάλης, Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
  • Χρηστίδου Ραλλία, τραγουδίστρια

Η παρέλαση των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί με την τρίτη «φουρνιά», που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Ολο το ψηφοδέλτιο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα σε εκδήλωση που θα γίνει στις αρχές Απριλίου στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο.

Στην κυβέρνηση επιθυμούν να ξεχάσουν σύντομα το επικοινωνιακό φιάσκο της υποψηφιότητας της Μυρσίνης Λοΐζου. Θεωρούν ότι τα αντανακλαστικά λειτούργησαν σωστά όταν αποκαλύφθηκε το θέμα με τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της και δεν το άφησαν να «σέρνεται» όλο το τριήμερο. Η υπόθεση της υποψηφιότητας Λοΐζου έκλεισε με την παραίτηση της ίδιας από το ευρωψηφοδέλτιο. 

«Με σκοπό την αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού»

Στο ψηφοδέλτιο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ». 

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εκπροσωπώντας την πολιτική κίνηση «ΚΟΣΜΟΣ», ο υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», Πέτρος Κόκκαλης, εξέφρασε την «πρόθεσή του να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε η Ευρώπη να βαδίσει στον δρόμο της αλληλεγγύης, της γνώσης και της βιώσιμης ανάπτυξης». 

Παράλληλα τόνισε μεταξύ άλλων πως «τώρα έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης. Προσερχόμαστε, λοιπόν, στην πλατιά ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που σηματοδοτεί αυτό το ψηφοδέλτιο, με σκοπό να συμβάλουμε στην αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού στην Ευρώπη και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά και στην ηχηρή ανάδειξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων, ως κεντρική προτεραιότητα, στη λήψη των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο». 

«Για μια πιο δίκαιη Ευρώπη»

Ο Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

EUROKINISSI/TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο δις ασημένιος Ολυμπιονίκης του ταεκβοντό, Αλέξανδρος Νικολαΐδης μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Νιώθω την ανάγκη να εμφυσήσω τις αξίες αυτές που διδάχτηκα στις νέες γενιές, να επαναφέρω τον αθλητισμό στο ''βάθρο'' της καθημερινότητας των νέων, και τέλος, να βάλω κι εγώ τη ''σφραγίδα'' μου στην προσπάθεια που γίνεται για μια πιο δίκαιη Ευρώπη χωρίς ρητορικές μίσους και ρατσιστικές τάσεις».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr