Οι πρώτοι 16 στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Ειδήσεις Pancreta

Τους πρώτους 16 υποψήφιους ευρωβουλευτές ανακοίνωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στους νυν ευρωβουλευτές, Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιο Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα προστίθενται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Κώστας Αρβανίτης και άλλα πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Οικολογίας.

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργός και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα ανακοινώθηκαν τα εξής ονόματα: Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μουζάλας, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, η πρώην υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη (προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ), ο πρώην πρύτανης και πρώην υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης, Δημήτρης Πλουμπίδης, Άννα Τσάτσου-Παπαδημητριου, Μυρσίνη Λοΐζου, Όλγα Νάσση, Γιώργος Χρηστάκης, Γιονούς Μουχαμεντί, Ιωάννα Κοντούλη (προέρχεται από τον χώρο της οικολογίας) και η Οφούκ Μουσταφά.

Εκτός από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας βρέθηκαν η προετοιμασία και οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων που αποδέχτηκαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μίας προοδευτικής συμμαχίας, προκειμένου να γίνει, πιθανότατα στις 27 Μαρτίου, μία μεγάλη συγκέντρωση, στην οποία θα παρουσιαστεί και το ευρωψηφοδέλτιο.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα ανακοινωθεί και θα εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός του ευρωψηφοδελτίου.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr