Εκδήλωση για τις εξαρτήσεις και τα τροχαία από τη Ν.Δ. - Ειδήσεις Pancreta

«Οφείλουμε να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο αύριο στη νέα γενιά. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τους νέους μας από τις μάστιγες της εποχής», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ, Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης στην εκδήλωση για τα τροχαία, τις εξαρτήσεις και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, που διεξήχθη στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε».

Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε, η κατανάλωση αλκοόλ είναι σημαντικός παράγοντας στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. «Σύμφωνα με στοιχεία της τροχαίας, το ποσοστό των θανατηφόρων ατυχημάτων που οφείλονται σε μέθη ξεπερνάει το 20% κάθε χρόνο. Τα στοιχεία δείχνουν την κακή νοοτροπία που υπάρχει, την αποδοχή δυστυχώς από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και ότι πιθανόν όπως φαίνεται η χρήση, πολλές φορές, ξεκινάει μέσα από την οικογένεια ανοίγοντας ουσιαστικά με την αποδοχή των γονέων έναν δρόμο που είναι πολύ σκοτεινός. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, και μεριμνούμε όλοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού είναι η πρόληψη, η ενημέρωση, η παιδεία και η υπευθυνότητα».
Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης είπε πως πρόκειται για μια μάστιγα που χρήζει άμεσης και ουσιαστικής αντιμετώπισης και η οποία είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ. «Ο ίδιος ο Προέδρος μας το έχει θέσει ως προτεραιότητα, και δίνουμε ιδιαίτερη βάση σε όλα τα προγράμματα και τις δράσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ΝΔ, πρόσθεσε, προτείνει μια νέα Εθνική Πολιτική για τα Ναρκωτικά, όπου δίνεται έμφαση στην πρόληψη, στην ενημέρωση των μαθητών, των φοιτητών, της νέας γενιάς και των ευάλωτων. «Χρειάζεται μία ολιστική παρέμβαση, ένα εθνικό πλαίσιο, για το οποίο οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι- η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η ιατρική κοινότητα, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, η εκκλησία, η οικογένεια, οι κοινωνικοί φορείς» κατέληξε.

Νεκταρία Μανουσουδάκη

ert.gr


Πηγή: pancreta.gr