ΝΔ για ανασχηματισμό: Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε σε δύο βοηθούς κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ - Ειδήσεις Pancreta
Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν ειρωνικά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και ιδιαίτερα την υπουργοποίηση των πρώην στελεχών του Γ.Παπανδρέου Μωραϊτη- Τόλκα
 

Με ειρωνικό και αιχμηρό τρόπο σχολίασαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας τον μινι- ανασχηματισμό και ιδίως την υπουργοποίηση του Θάνου Μωραϊτη και του Άγγελου Τόλκα, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν υπάρξει στελέχη των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου.

“Είναι μάλλον ο πρώτος κυβερνητικός ανασχηματισμός που θα περάσει ως μονόστηλο στις εφημερίδες. Η πολυδιαφημισμένη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε σε δύο βοηθούς κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ, προφανώς γιατί ακόμη και ο Νίκος Μπίστης κατάλαβε το τέλος που πλησιάζει” έλεγαν ειδικότερα πηγές της ΝΔ και προσέθεταν: “Ας ανακοινώσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας την ημερομηνία των εκλογών για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία.”

Και το ΚΙΝΑΛ βέβαια αντέδρασε (εύλογα και αναμενόμενα) με οργή στην υπουργοποίηση των Μωραϊτη- Τόλκα αναφέροντας σε ανακοίνωση του: “Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ’ Εθνικής. Αλλά τίποτα δεν τους σώζει. Όσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας.”

Αλλά και η ΝΔ έχει κάθε λόγο να σαμποτάρει ή να υποβαθμίσει την προσπάθεια Τσίπρα για συγκρότηση μίας “νέας κεντροαριστεράς” με υλικά από το.... γιωργοπαπανδρεϊκό (και όχι μόνον) ΠΑΣΟΚ, καθώς αφενός δεν επιθυμεί βέβαια τη συγκρότηση του περίφημου “προοδευτικού μετώπου” ως αντιπάλου στην κεντροδεξιά, αφετέρου το ΚΙΝΑΛ ενδέχεται μετά τις εκλογές να καταστεί ρυθμιστικός παράγοντας για σχηματισμό κυβέρνηση ή και για την αποφυγή πρόωρων εκλογών λόγω της προεδρικής εκλογής του 2020, εάν βεβαίως δεν έχει καταστεί δυνατή η αναθεώρηση του άρθρου 32 για αποσύνδεση της εκλογής Πρόεδρου Δημοκρατίας από προσφυγή σε κάλπες και εκλογή με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών από τη Βουλή όπως επιθυμεί και σχεδιάζει η ΝΔ.

Βίκυ Σαμαρά

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr