«Υπό έγκριση» η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τη Λ. Σταρίδα - Ειδήσεις Pancreta

Τη στήριξή της στο πρόσωπο της Λιάνας Σταρίδα, όσον αφορά την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Ηρακλείου, ανακοίνωσε η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην συνεδρίαση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, από τα 31 μέλη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, οι 25 τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας της Σταρίδα και οι υπόλοιποι 6 υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Λυγερού.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

Την Τετάρτη 6/02/2019 η γνωστή, αναγνωρισμένη επιστήμονας, αρχαιολόγος, συγγραφέας κ. Λιάνα Σταρίδα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, τη δημιουργία της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝ ΑΛΛΑΓΗ», και καθόδου με την ίδια επικεφαλής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η υποψηφιότητα της δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις μέσα από ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές συνεργασίες με προγραμματικό πλαίσιο, συνεργασίες που προτάσσουν όλες οι αποφάσεις της ΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε η Ν.Ε στις 8/02/2019 και αποφάσισε να δηλώσει την στήριξη της στην αυτοδιοικητική προσπάθεια αυτή, καλώντας όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, οικολογικές δυνάμεις, τους Ενεργούς Πολίτες του Ηρακλείου, να ενταχθούν και να συστρατευθούν σε μια προσπάθεια για ένα άλλο Ηράκλειο, αντάξιο των προσδοκιών και των οραμάτων των πολιτών του, για τη δημιουργία μιας πρότυπης πόλης, Πολιτισμικά, Οικολογικά «Πράσινης», με εμβάθυνση της δημοκρατίας των πολιτών.

Η απόφαση πάντως αυτή, δεδομένης της αντιπαράθεσης που έχει προκύψει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, τελεί υπό την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Οργανωτικού Τομέα Αλέξης Χριστόπουλος, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε να τεθεί προς έγκριση και από τη βάση του κόμματος στο Ηράκλειο αναφέροντας πως ο Δήμςο ηρακλείου έχει ειδικό βάρος και το εκλογικό αποτέλεσμα θα στείλει ευρύτερο πολιτικό μήνυμα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr