Μήνυση Νικολόπουλου κατά Καμμένου: Επικαλείται εκβιασμούς και απειλές - Ειδήσεις Pancreta

Μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου κατέθεσε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ισχυρίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος του έστελνε απειλητικά και εκβιαστικά μηνύματα ώστε να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ και να μπορέσει το κόμμα να εξασφαλίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το 2015 ο Νίκος Νικολόπουλος είχε διαγραφεί ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, διότι είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, αλλά δεν παρέδωσε την έδρα του.

Το όνομα του βουλευτή ήταν κυρίαρχο σε ένα από τα σενάρια της διάσωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με αυτό, η παραίτησή του θα μπορούσε να οδηγήσει στην Βουλή επιλαχόντα προερχόμενο επίσης από το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ και να διασώσει την «πολύτιμη» πέμπτη έδρα του κόμματος. Διότι ναι μεν ο Ν. Νικολόπουλος είωαι ανεξάρτητος, αλλά είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ. Και σύμφωνα με την ερμηνεία του Επιστημονικού Συμβουλίου, την οποία αποδέχθηκε σήμερα και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον πέντε βουλευτές εκλεγμένους υπό την «σημαία» του ίδιου κόμματος.

Πρόκειται για μία εκδοχή που είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Τότε, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωνε ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ, επιβεβαίωνε όμως ότι θα κατέβει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να διεκδικήσει τον δήμο της Πάτρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε σκοπό να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Πάτρα – και μαζί και την παραίτησή του από την Βουλή – σε εκδήλωση που θα γίνει στην Αχαία την επόμενη Δευτέρα. Από το βράδυ της Πέμπτης όμως, ένα νέο μπαράζ πληροφοριών ήθελε την παραίτηση αυτή να επιταχύνεται. Και από αρκετές πλευρές συνδεόταν και με τη δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι, παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, την Παρασκευή έχουμε μπροστά μας «μια ολόκληρη ημέρα» - χρονικό διάστημα ικανό, όπως είπε, «για να μπορούν να θεραπευτούν τα πράγματα».

Ωστόσο, η σημερινή εξέλιξη με τη μήνυση ανοίγει νέα «γκάμα» πιθανοτήτων.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr