Ένα βήμα πριν τη διάλυση η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. - Ειδήσεις Pancreta

Ένα βήμα πριν τη διάλυση βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ., καθώς όπως έκανε  γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής είναι ομόφωνα αρνητική στο να υφίσταται Κ.Ο. αν ο πέμπτος βουλευτής έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα.

Σημειώνεται ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δώσει τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του έως το πρωί της Παρασκευής σε διαφορετική περίπτωση θα τον διαγράψει.

Απ' την πλευρά του ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει πει ότι θα παραιτηθεί αφού ψηφίσει το Πρωτόκολλο ένταξης τη ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την έδρα του καταλαμβάνει ως πρώτος επιλαχών ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, ουσιαστικά, έχει αποστασιοποιηθεί από το κόμμα.

Εφόσον ο κ. Κουίκ επιλέξει να ανεξαρτητοποιηθεί, αυτομάτως διαλύεται η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ., καθώς πέμπτος βουλευτής θα είναι ο προερχόμενος απ' την Ένωση Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε βαρύ κλίμα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Συνεδρίασε η Κ.Ο. και ομόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο μέχρι την αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ να παραδώσει την έδρα στους ΑΝ.ΕΛΛ., όπως είχε υποσχεθεί, ώστε να αναλάβει την ευθύνη πλέον ο πρωθυπουργός αλλά και ο κ. Κουίκ για την ψήφιση ή όχι της συμφωνίας αυτής, και, βεβαίως, την εφαρμογή της απόφασης του Παπαχριστόπουλου, την έδρα να μην την κρατήσει για τον εαυτό του, αλλά να την παραδώσει στους ψηφοφόρους των ΑΝ.ΕΛΛ.». Και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Κουίκ το κάνει αυτό με την παραίτησή του ή με την παραμονή στην Κ.Ο. θα ήταν δική του ευθύνη και οτιδήποτε συνέβαινε από εκεί και πέρα».

«Ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον κ. Βούτση να ψηφίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Του ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε άλλη παράταση αυτής της ιστορίας. Στην πρώτη ψηφοφορία το δεχθήκαμε, με την έννοια ότι είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝ.ΕΛΛ., με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό, να επιτρέψουμε μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς για τον κ. Κουίκ απάντησε: «Ο κ. Κουίκ έχει να επιλέξει με τον πρωθυπουργό αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο, θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης αποστατών και αν ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτό το οποίο έκανε με την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη».

Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για με το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής δόθηκε στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής θα συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων.

«Η τελευταία πράξη»

Με σκληρά λόγια σχολίασε μέσω Twitter τις εξελίξεις ο Πάνος Καμμένος

Βούτσης: Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η Παρασκευής θα είναι μία ημέρα εξελίξεων σημειώνοντας ότι «υπάρχει μία ολόκληρη μέρα για να θεραπεύσουμε κάποια πράγματα πριν έλθει η διάλυση».

«Είχα μιλήσει για ευρύτερες συναινέσεις, αλλά βρήκα αντιδράσεις, τώρα θα λάβω σοβαρά υπόψη την γνωμοδότηση» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr