Κρίσιμη μέρα για τις Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛΛ και του Ποταμιού - Ειδήσεις Pancreta

Με στόχο να βρεθεί κάποια λύση για τις διαλυμένες ή υπό διάλυση κοινοβουλευτικές ομάδες, κάτι που στην παρούσα συγκυρία αφορά κυρίως το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας η η Επιτροπή του Κανονισμού της Βουλής.

Την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εξαπολύουν επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής, αφήνοντας μάλιστα η Ν.Δ. ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπό του, ο Νίκος Βούτσης ξακαθαρίζει πως δεν πρόκειται για αλλαγή του κανονισμού.

Όπως σημείωσε, μιλώντας την Κυριακή στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, η συνεδρίαση αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων. «Αυτό δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού», τόνισε.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκύπτει σε εκβιασμούς, ο κ. Βούτσης μίλησε για παροχέτευση διαρροών, ψευδών, εκβιασμών και απειλών, που όχι μόνο δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπονομεύουν».

Ο πρόεδρος της Βουλής τοποθετήθηκε και αναφορικά με την παρέμβασή του για τη μη παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, εξηγώντας ότι η συζήτηση με τον βουλευτή είχε να κάνει με την «ευταξία των πραγμάτων».

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να απαντήσει και στον Πάνο Καμμένο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο καθένας κρίνει τα όρια και το επίπεδο. Είναι θλιβερό φαινόμενο αυτή η κατάσταση. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. έχει την εμπειρία να σταθμίσει τη δημόσια έκθεσή του».

Παράλληλα σήκωσε το γάντι σχετικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής στο πρόσωπό του από τη Ν.Δ., λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι καταλυτικές.

Απ' την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος έχει πει ότι δεν θέλει χάρες, ασκώντας δριμεία κριτική στον Ν. Βούτση. «Δεν απειλούμε αλλά δεν απειλούμαστε. Θέλουν να πάρουν κατά παράβαση του κανονισμού και την Κοινοβουλευτική Ομάδα; Τους τη χαρίζω. Ας την πάρουνε. Την ψυχή μας όμως δεν θα την πάρουνε ποτέ» δήλωσε σε κομματική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Αλλά και πριν από λίγες μέρες σημείωνε ότι «δεν θέλουμε χάρη από κανέναν, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας».

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης όμως έχει δηλώσει την αντίθεσή του σε κάποιο σενάριο αλλαγής του κανονισμού της Βουλής, σημειώνοντας ότι δεν δύνανται να υπάρξουν Κοινοβουλευτικές Ομάδες με δυο-τρεις βουλευτές.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr