Διατηρούν τα δικαιώματά τους και χωρίς ΚΟ οι πολιτικοί αρχηγοί - Ειδήσεις Pancreta
Τη Δευτέρα στις δύο το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Κανονισμού για να συζητήσει τις αλλαγές. Αναλυτικά η πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση.
 

Την Δευτέρα στις δύο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής για να συζητήσει αλλαγές στον Κανονισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη του News 24/7, καθώς οι αλλαγές που θα προταθούν κινούνται στην κατεύθυνση οι πολιτικοί αρχηγοί να διατηρούν τα προνόμιά τους, ακόμα κι αν απολέσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα. Τα προνόμια αυτά αφορούν τα δικαιώματα λόγου των πολιτικών αρχηγών, αλλά και πρακτικά και θεσμικά δικαιώματα.

Όπως φαίνεται, δεν θα υπάρξουν αλλαγές προκειμένου να «διατηρηθούν στη ζωή» κοινοβουλευτικές ομάδες που κινδυνεύουν να διαλυθούν λόγω μείωσης του αριθμού των βουλευτών τους. Όμως οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που ο λαός έστειλε με την ψήφο του στην Βουλή θα διατηρούν πλήρη δικαιώματα, ακόμα κι αν η κοινοβουλευτική τους ομάδα διαλυθεί στο μέσο της κοινοβουλευτικής θητείας, όπως έχει ήδη συμβεί με το Ποτάμι.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει έντονη διαμαρτυρία από την πλευρά των ΑΝΕΛ, καθώς ο Πάνος Καμμένος κινδυνεύει να απολέσει την κοινοβουλευτική του ομάδα αν παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και την έδρα του καταλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που έχει εκδιωχθεί εδώ και καιρό από το κόμμα.

Στην περίπτωση αυτή θα διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, καθώς θα έχει τον ελάχιστο αριθμό των πέντε βουλευτών, ένα από τους οποίους όμως είναι ο Αριστείδης Φωκάς που έχει εκλεγεί στη Βουλή με την Ένωση Κεντρώων κι όχι με τους ΑΝΕΛ, κάτι που δεν επιτρέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής. Πάντως η παραίτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου αναβλήθηκε για μετά την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Κώστας Παπαγιάννης

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr