Το σκοτεινό παρελθόν του Mr Novartis: Είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά 11χρονη - Ειδήσεις Pancreta

Μπορεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής να φιγουράρει πια στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για την διαβόητη υπόθεση Novartis, όμως ο πανίσχυρος άντρας της φαρμακευτικής εταιρείας που φέρεται να χρημάτιζε πολιτικά πρόσωπα προς όφελός της, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τον Τύπο.

Τον Ιούλιο του 1998, ο άσημος τότε Mr Novartis είχε απασχολήσει ξανά την κοινή γνώμη, καθώς είχε συλληφθεί για σεξουαλική παρενόχληση ενός ανήλικου κοριτσιού.

Το περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε ένα στενό δρομάκι της συνοικίας της Αλικαρνασσού, όταν ο Φρουζής που επέβαινε στο χαρακτηριστικό πράσινο Nissan του σταμάτησε δίπλα από μία 11χρονη που περπατούσε στον δρόμο για να της ζητήσει δήθεν πληροφορίες. Το ανυποψίαστο παιδί πλησίασε το όχημα για να υποστεί σοκ όταν είδε τον άνδρα που οδηγούσε να του επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα αλλά κι ένα πορνοπεριοδικό. Αμέσως έτρεξε στους γονείς του και διηγήθηκε τα όσα έζησε, οι οποίοι με τη σειρά τους κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.

Μία μέρα μετά, περίοικοι που είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό θα εντόπιζαν το ύποπτο πράσινο Nissan και ο Φρουζής θα συλλαμβανόταν για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου. Μάλιστα στο αυτοκίνητο θα εντοπίζονταν όχι μόνο ένα, αλλά πέντε περιοδικά πορνογραφικού περιεχομένου. Εκείνος θα υποστήριζε ότι δεν ήταν γυμνός, αλλά φορούσε ένα μικρό μαγιό καθώς πήγαινε στη θάλασσα κι ότι δεν επέδειξε στο κορίτσι τα γεννητικά του όργανα ούτε το περιοδικό.

Τελικά ο Κωνσταντίνος Φρουζής τη γλίτωσε, καθώς οι γονείς του κοριτσιού απέσυραν τη μήνυση γιατί δεν ήθελαν το παιδί τους να ξαναζήσει τον εφιάλτη που έζησε στις δικαστικές αίθουσες.

Χρόνια αργότερα, το θύμα είχε μιλήσει στην εφημερίδα Documento για τα όσα είχε ζήσει.

«Γύριζα από το περίπτερο στο σπίτι μου και αυτός ο κύριος με σταματάει και ρωτάει που είναι το δημοτικό. Σταματάω κι εγώ και του λέω ότι έχει δύο δημοτικά ένα από εδώ και ένα από εκεί. Και μου λέει ψάχνω τη Θεώνη, εμένα πήγε το μυαλό μου σε μια θεία μου και γυρνάω και τον κοιτάω. Ήταν γυμνός και μου έδειχνε ένα πορνοπεριοδικό με μια γυμνή γυναίκα. Το βλέπω εγώ και φρικάρω 11 χρόνων παιδάκι και σηκώνομαι και φεύγω τρέχοντας και πάω στο σπίτι μου που ήταν δίπλα. Δεν με ακούμπησε, δεν πρόλαβε κιόλας γιατί ήμουν έξω από το αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού. Θυμάμαι όμως ότι ήταν σιχαμένος», είχε περιγράψει στην εφημερίδα.

Μάλιστα η Documento είχε δημοσιεύσει και την κατάθεση του Φρουζή αλλά και ενός αστυνομικού που συμμετείχε στην σύλληψή του, ο οποίος έκανε λόγο για "άτομο που επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε μικρά κορίτσια" και όχι σε σε ένα κορίτσι.

Τα έγγραφα που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα:


Πηγή: tvxs.gr