Δεν καταθέτει πρόταση μομφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Ο κύβος ερρίφθη απ' ότι φαίνεται για τη Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίζει, τελικά, να μην καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, βάζοντας τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε την απόφαση υπολογίζοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση μόλις πριν από μερικές ημέρες απέδειξε πως έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, συνεπώς μία τέτοια κίνηση θα έδειχνε καταδικασμένη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θέλει να δώσει άλλοθι στους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Σταύρο Θεοδωράκη για διαφορετικούς λόγους. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει στηρίξει τις τελευταίες ημέρες το αφήγημα πως ο πρωθυπουργός στηρίζεται σε μια κυβέρνηση – κουρελού και μία ακόμη κοινοβουλευτική ήττα για την αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα βοηθούσε. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία στον Πάνο Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που είχε παράσχει μέχρι τώρα στον πρωθυπουργό, αλλά ούτε και στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει και τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής. 

Τέλος, εάν η Ν.Δ. καταθέσει πρόταση μομφής δεν θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει εκ νέου το συγκεκριμένο όπλο για τους επόμενους μήνες και ο αρχηγός της Ν.Δ. φαίνεται πως θέλει να έχει επιλογές ενόψει των νομοθετημάτων που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr