Στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι τον «τόνο» έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά χρεώνει τα επεισόδια στα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος και τονίζει ότι «αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων υπηρετούμε τη δημοκρατία... να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που έδωσε στην «Αυγή της Κυριακής», είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη απομόνωσης των ακραίων ομάδων, οι οποίες -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- θα επιχειρούσαν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του: 

Σε μια δημοκρατική κοινωνία το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά για τις απόψεις τους είναι αδιαπραγμάτευτο [...] Θεωρώ όμως ότι είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες που φαντάζομαι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο και να απέχουν από εκδηλώσεις και συνθήματα μίσους. Έχει υπάρξει αρκετό εμφύλιο μίσος στην ιστορία αυτού του τόπου. Φτάνει. Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να γίνονται με επιχειρήματα και διάλογο.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, έχει ως εξής: 

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. 

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr